Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britové chystají úžasný restomod Lancie Aurelia s motorem Busso. Vzniknou jen tři kusy

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Britská společnost Thornley Kelham láká na velice zajímavý restomod Lancie Aurelia.

Jestli se o přestavby a moderní úpravy klasických aut zajímáte, pak možná Aurelii od Thornley Kelham znáte. Vůz, který nese přídomek Outlaw, už totiž s námi nějaký čas je. Jeden z vyrobených exemplářů si ostatně můžete prohlédnout v galerii.

Britové ovšem čerstvě oznámili, že pracují na verzi "European CSL", která Outlaw posune na další úroveň. Firma například vůz vybaví lehčí hliníkovou karoserií (dosud byla ocelová), díky níž auto bude vážit jen asi 1,1 tuny.

Ještě zajímavější novinku představuje použití nového motoru. Místo šestiválce Lancia, který produkoval výkon okolo 220 koní, Thornley Kelham sáhne po legendární jednotce Busso od Alfy Romeo. Tato charakterní V6 z objemu 3,2 litru nabídne více než 300 koní.

Motor bude spárován s pětistupňovou manuální převodovkou a roztáčet bude zadní kola.

Výkonný agregát a lehkou karoserií doplní moderní brzdy, upravený podvozek a samosvorný diferenciál. Zákazníci si budou moci vybrat, jestli chtějí řízení s posilovačem, nebo bez.

Interiér nabídne kombinaci retro atmosféry s moderní výbavou, takže na palubě najdeme například klimatizaci nebo čalounění z Alcantary.

V plánu je stavba pouhých tří exemplářů, práce na každém z nich prý zabere asi 5 tisíc hodin. Cenu neznáme, ale je jasné, že bude hodně "šťavnatá".

Jan Zajíc
Diskuze (8)
Avatar - jurajos
19. 11. 2021 14:37
Re: Hm,
Tak oni sa upravovaním Lancii na restomody už nejaký čas živia, určite by Ti ju spravili bez toho chop-u. ;)
Avatar - kari.laz
19. 11. 2021 13:27
Re: nádhera
myšlenka to je dobrá a já bych to bral všemi deseti. Jenže stejně by to zabili nasazením elektromotoru a to v tom smyslu, že by nebyla ani alternativa se spalovákem. I s dvoulitrem od Alfy by to bylo skvělé.
19. 11. 2021 11:22
Re: Hm,
...ale zase Cobrettimu by se líbila. :-)
Avatar - Stejsn
19. 11. 2021 10:51
Hm,
škoda té sešláplé střechy :(
Avatar - sorpersa
19. 11. 2021 10:33
Re: nádhera
Nádherná naozaj... týmto retro štýlom by sa mala ubrať Lancia, retro v tejto triede nikto neponúka, možno by to mohla byť cesta.... tak ako 500, by sa to mohlo podariť aj s Aureliou, to autá má všetko, gule, kozy... proste úplne všetko..,.mňam... za mňa spolu s 8C najkrajšie auto vôbec....