Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britská policie si zřejmě oblíbila Škodovky, majáky už dostala i Scala

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Auta z mladoboleslavské produkce se u britské policie stávají stále populárnějšími.

Posledním modelem, který oblékl britskou policejní uniformu, se stal kompaktní hatchback Scala. Kromě tradičního bílo-žluto-modrého zbarvení a modrých nápisů „Police“ dostala Scala i modré LED majáky na střechu, do masky, víka kufru a rámečku registrační značky. A aby byli policisté slyšet již z dálky, nechybí ani 100-amp siréna.

A proč by si měly bezpečnostní složky vybrat právě Scalu? Podle automobilky především díky bohatému vybavení bezpečnostními asistenty, bezpečnostními systémy a prostornému interiéru, který je Škoda v rámci služby „One-stop shop,“ schopna upravit přesně podle požadavků konkrétní složky. A to od úprav zavazadlového prostoru, který nabídne 467 litrů, až po úpravy interiéru.

„Naše spolupráce s týmy bezpečnostních a záchranných složek sahá až do minulého století,“ uvedl Henry Williams, šéf flotilových prodejů britského zastoupení Škoda. „Jsou to právě naše rozsáhlé znalosti v tomto odvětví, díky kterým je Škoda spolehlivým partnerem v oblasti technologicky vyspělých automobilů a skvělého poměru ceny a výkonu. A Scala, náš dosud 'nejpropojenější' model, tomuto popisu skvěle odpovídá.“

Policisté tak nejspíš ocení například nový systém Side Assist, který je upozorní na zezadu se přibližující automobily a vozy ve slepém úhlu. Oproti dříve využívanému systému Blind Spot Detect, který je schopen detekce vozu na vzdálenost do 20 metrů, totiž nový systém detekuje vozy až na vzdálenost 70 metrů. Ve výbavě však nechybí ani adaptivní tempomat a systémy jako Lane Assist nebo Front Assist s funkcí nouzového brzdění.

Kromě Scaly však mají britští policisté k dispozici i upravený služební Kodiaq RS, Karoq a nespočet dalších modelů z produkce mladoboleslavské automobilky. Zhruba před rokem jsme navíc psali i o speciální neprůstřelné Škodě Superb, obestřené mnoha tajemstvími, která mohla najít uplatnění například u zvláštních jednotek nebo tajné služby.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - rokyta.p
11. 8. 2019 10:38
Re: Napsat do titulku, že
Pro nás běžné smrtelníky jsou Vaše příspěvky někdy poněkud těžko pochopitelné. :-| Ale policejní Scala proč ne, já jsem pro ;-)
Avatar - white label
10. 8. 2019 14:17
Re: Napsat do titulku, že
"nekokontroluje"? To má být nějaká narážka, nebo ses jen diskusně zakoktal?
Co je špatně na "Scala" v nadpisu?
Avatar - Hammunasakra
10. 8. 2019 12:37
Re: Napsat do titulku, že
:yes: :D

Mára posouvá úroveň ACZ na nové dosud nepoznané úrovně = a když použije překladač ani to nekokontroluje :-!

Fakt v chybovosti neznám větší jízdu na webu :-)