Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brněnské Jízdy Světa motorů startují již zítra. Na co se můžete těšit?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Po úspěšném startu v pražských Letňanech se Jízdy Světa motorů přesouvají do Brna. Opět se přitom můžete těšit na desítky vozů různých značek, z nichž některé nabídnou i možnost projížďky. Tak neváhejte a přijďte si vyzkoušet svůj nový vůz!

Druhá zastávka Jízd Světa motorů proběhne již tento víkend (19. -20. září) na parkovišti před hlavním vchodem do obchodního centra Olympia Brno, kde bude vystaveno celkem čtyřiatřicet automobilů osmi různých značek. Kromě možnosti si vozy prohlédnout a s některými se i projet navíc nebude chybět ani doprovodný program.

Pojďme se ale nejprve podívat na nabídku jednotlivých značek, která bude nejpestřejší u stánku Hyundai. Jihokorejská automobilka přiveze celkem šest vozů, přičemž tím nejzajímavějším bude bezpochyby vodíkové SUV Nexo. Příznivce tradičních bateriových elektromobilů jistě potěší Kona EV z Nošovic a hybridy bude zastupovat Ioniq EV. Kromě elektrifikovaných vozů však Hyundai nabídne i městské mini i10, nedávno modernizovaný hatchback i30 a populární SUV Tucson.

V počtu vystavených aut bude s Hyundai držet krok pouze Renault, který přiveze dvě Clia a dva Captury. Oba modely se přitom poměrně nedávno představily v nové generaci a oba dominují prodejům ve svých segmentech. Kromě toho však nebude chybět ani tradiční Megane a alternativní pohony bude reprezentovat elektrický prcek Renault Zoe, který se však se svým dojezdem necelých 400 kilometrů nebojí ani cest mimo město.

Mladoboleslavská automobilka Škoda přiveze pouze čtyři vozy, přesto je jisté, že její stánek přitáhne velkou pozornost. Před OC Olympia Brno se totiž objeví nová generace modelu Octavia v obou karosářských provedeních – tedy liftback i combi. Společnost jim pak bude dělat sportovně laděné SUV Škoda Kodiaq v verzi Sportline a menší SUV Karoq.

Automobilku Kia bude reprezentovat dvojice modelů s alternativními pohony a dvojice zástupců modelové rodiny Ceed. Začněme ale od alternativních pohonů, které bude zastupovat hybridní SUV Kia Sportage MHEV a čistě elektrický crossover e-Niro. Populární Ceed se pak představí v podobě stylového SUV kupé XCeed i dynamického kombíku Sportswagon.

Jediný pravověrný sporťák přiveze Subaru, které bude lákat na model BRZ. Společnost mu přitom bude dělat dobrodružně laděný kombík Outlander, kompaktní crossover XV a tradiční SUV model Forester. Za zmínku přitom stojí, že modely XV a Forester je možné objednávat i s hybridním pohonem e-Boxer.

Pro značku Suzuki se pak elektrifikace pohonných jednotek stala základem pro všechny prodávané modely. Na Jízdách Světa motorů by přitom neměla chybět dvojice populárních SUV Vitara, tedy nejprodávanějších modelů značky v Česku. Kromě toho bude k vidění i nepatrně větší crossover S-Cross a malá městská stylovka Suzuki Ignis, která navzdory úsměvným rozměrům nabízí prostorný interiér i systém pohonu všech kol.

Modrý ovál, tedy značka Ford, dorazí s ostrým pick-upem pro evropské trhy. Kromě naftového Rangeru Raptor však bude u stánku automobilky přítomno i SUV Kuga a kompaktní crossover Ford Puma, který chce svými jízdními vlastnostmi navázat na hravé kupé z přelomu tisíciletí. Pokud ovšem nestojíte o SUV, nezoufejte. Na stánku bude i klasický pětidveřový hatchback Ford Focus.

Pouze dva vozy nakonec přivezla značka Dacia, která ovšem spadá pod Renault. Navíc je nám jisté, že sázka na dvojici SUV Dacia Duster jistě přiláká zástupy zvědavců. Ostatně stále se jedná o jedno z nejdostupnějších i nejpopulárnějších SUV na českém trhu, které se neztratí v terénu a v nové generaci už umí udělat i slušnou parádu.

Kromě moderních, chytrých, ekologických, zábavných a prostorných aut však na akci nebude chybět ani doprovodný program. Lidé si budou moci zkusit tzv. opilecké brýle, které umí snadno a rychle rozhodit kdekoho. Zvládnete s nimi udržet stabilitu? Chybět by ovšem neměly ani sympatické hostesky a pro menší návštěvníky bude připraven i skákací hrad.

Pro úplnost dodejme, že v sobotu 19.9 odstartují brněnské Jízdy Světa motorů v 10:00 a oficiálně skončí v 18:00. V neděli bude akce opět startovat od 10:00, konec však přijde o hodinku dřív, tedy cca v 17:00. Pokud byste ale brněnské jízdy nestihli, nevadí. Stále budete mít šanci ještě na Jízdách Světa motorů v Plzni, které se uskuteční za týden.

Chcete-li sledovat zákulisí příprav a zároveň zůstat v centru dění, rozhodně doporučujeme oficiální facebookovou událost a náš instagramový profil @Auto.cz.

Jízdy Světa motorů (program)

OC Olympia Brno

  • Sobota 19.9. 10-18 hodin
  • Neděle 20.9. 10-17 hodin

OC Olympia Plzeň

  • Sobota 26.9. 10-18 hodin
  • Neděle 27.9. 10-17 hodin
redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme