Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude stát Tesla Gigafactory v Česku?

Michal Fokt
Diskuze (22)
Šéf Tesly slíbil oznámit lokality čtyř nových továren Gigafactory do konce roku. Ve hře o fabriku v Evropě je stále i Česko!

Tesla měla původně vyrábět Li-Ion akumulátory pro svá auta ve třech továrnách Gigafactory, rozmístěných na hlavních kontinentech, na konferenci TED, která proběhla minulý týden, ale bylo oznámeno zase něco jiného - mohlo by jich nakonec být až pět! Šéf automobilky Elon Musk totiž řekl, že oznámí lokality nových továren ještě před koncem letošního roku a že půjde o dvě až čtyři fabriky, pravděpodobně však čtyři!

Musk zatím odmítá upřesnit lokality a říká pouze, že je třeba je rozmístit "podle potřeb celosvětového trhu", všeobecně se však očekává, že bez ohledu na jejich počet a množství budou mít prioritu lokality v Evropě a Číně, tedy pardon, v Číně a Evropě. A jak známo, s ohledem na naše zásoby lithia je ve hře také Česko.

Jenže všichni víme, jak to s Teslou, jejími plány a sliby vypadá. Ještě není dokončena ani Gigafactory 1 a automobilka se dosud nevymanila ze ztráty. Investice takovéhoto rozsahu si přitom vyžádají další miliardy dolarů. Může to tedy ještě dopadnout všelijak a ani "přiklepnutí" továrny ještě nemusí nic znamenat.

Michal Fokt
Diskuze (22)
7. 6. 2017 12:04
Re: Česko má minimální šance
Ale byla by. V Tesle určitě nebude plat jak u korejců v Hyundai...
4. 5. 2017 09:50
Trocha "vnitrnich" informaci
Muskova "Gigafactory" (evropska filialka) bude stat ve Svedsku.
4. 5. 2017 06:42
Re: tesla a ine podvody su uplne mimo
Ty nie si truhlík, ty si trúba. Absolútna. >:D
4. 5. 2017 06:21
Re: Lehká úvaha...
Severní Čechy špatně, nejen automotive má problém sehnat jakoukoliv i nekvalifikovanou pracovní sílu.
4. 5. 2017 06:20
Re: Lehká úvaha...
Požadavky pana Muska jsou vždy přestřelené.