Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost Land Roveru Defender: Nová generace vs. další modernizace

Diskuze (21)
Příchod nové generace Land Roveru Defender není tak definitivní, jak se mohlo ještě nedávno zdát.

Land Rover Defender vyráběný v mnoha evolucích nepřetržitě od roku 1947 je terénní legendou. Žádný jiný model nevydržel ve výrobě tak dlouho – s výjimkou malosériového Morganu 4/4, který spatřil světlo světa už v roce 1936 a vyrábí se také dodnes.

Defender v současné podobě vydrží ve výrobě do roku 2016. Tak dlouho bude možné prodávat off-road s motorem 2,4 TD4 (90 kW) splňujícím normu Euro 5. Na daný termín se původně počítalo s novou generací Defenderu, ale podle informací časopisu AutoExpress není situace zdaleka tak jednoznačná.

Land Rover zatím tápe v otázce podvozkové platformy. Jedna z variant je postavit na společném základu hned trojici modelů – Defender, Discovery 5 a nový Range Rover Sport. Před nedávnem jsme také informovali o možnosti, že by techniku sdílely jen Defender a Discovery.

Věc ale není ještě uzavřena. Z automobilky se nyní dostávají na veřejnost i konzervativní názory. Nahradit Defender zcela novým modelem je prý příliš riskantní krok. Technika určena pro univerzální Discovery a Range Rover Sport je zase zbytečně všestranná, tedy i nákladná na výrobu, a vývoj zcela nové platformy pro nový Defender by byl také drahý. V takovém případě by se totiž ročně muselo vyrobit 60 až 80 tisíc kusů, aby byla výroba rentabilní. Loňský rok přitom Defender uzavřel se sumou 18 tisíc ks.

Ve hře je tedy i nadále možnost, že by Land Rover provedl jen další technickou modernizaci. Ta by rozsahem odpovídala faceliftu z roku 2007 a pod kapotu by zamířil nový motor splňující normu Euro 6.

Zatím se ale spíš počítá s novou generací. Na podzimním autosalonu ve Frankfurtu se totiž má ukázat první studie Defenderu pro 21. století.

Diskuze (21)
Avatar - positivemind
8. 8. 2011 03:10
Re: :-(
:yes:
Avatar - Parda71 (BMWfans)
7. 8. 2011 22:30
Re: :-(
Mimo jsi ty a nikdo jiný. A to svou naprostou tupostí, která je až neuvěřitelná. Moulo...
7. 8. 2011 20:27
Re: Musiim zcela souhlasit i s tou bezpecnosti
A já musím souhlasit s tím volantem a hliník prý nerezne, ale první zima a všude se z nýtů sype bílý prášek, nejen mně shořel vypínač hl. světel (proč by ne, nejsou přes relátko) a ....... a ........ a........ . První dobrá ryba a šel z domu.
Co je železné opravdu "hrdzavie", ale toho železa je tam zase dost.

Ale legenda to je.
7. 8. 2011 18:09
:-(
Jákákoliv modernizace je pro toto auto krokem k horšímu ;-\
7. 8. 2011 17:06
Re: nadherny
Chápu, můj názor je z velké části obsažen v mé reakci v 15.56 na příspěvek Ekoteroristé všech zemí, jděte už konečně do
zde o něco níže.

Bez urážky a jakékoliv jízlivosti z feldy do Defendera skočit můžeš. Trochu méně komfortu zato víc hluku, rychlost a spotřeba podobná. Budeš stylovej, opravdu hodně projedeš a jak tě tak pozoruji, měl bys z něj dlouho velkou radost.
A ojetý se pořád dá prodat, řekněme, mírně nadstandardně, oproti normálním autům.

Jo, jo, ty budeš ten správný pacient. Ty bys mu všechno odpustil.