Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix má oficiální premiéru symbolicky v Monaku

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Hypersport inspirovaný monackou závodní legendou Louisem Chironem má nyní oficiální premiéru na výstavě luxusních vozů v Monaku.

Od 9. do 12. června se v Monaku pod záštitou prince Alberta II. koná výstava plná exkluzivních automobilů Top Marques. Nejexkluzivnějším vozem již 17. ročníku je každopádně Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix.

Video se připravuje ...

Limitovaný kousek z nově vzniklého programu pro individualizaci Sur Mesure je inspirovaný historickým momentem z roku 1931. Před 91 lety se vítězem Velké ceny Monaka stal domácí Louis Chiron ve voze Bugatti Type 51 a dodnes je jediným rodilým Monačanem (bohužel pro Charlese Leclerca), který dokázal svůj domácí závod vyhrát.

Design Chiron Pur Sport Grand Prix přebírá lakování tehdejšího Bugatti Type 51, včetně ručně malovaného čísla 32, se kterým Chiron ve Velké ceně Monaka v roce 1931 startoval. Mezi další detaily patří vzor EB na blatnících a stříbrný nápis v interiéru - vše ručně malované v rámci individuálního programu Bugatti Sur Mesure. Více do interiéru můžete nahlédnout díky nádhernému videu přímo od Bugatti.

Hlavním vystavovatelem letošního ročníku Top Marques je Bugatti, které tak kromě limitovaného modelu Chiron Pur Sport Grand Prix vystavuje další tři supersporty. Bližší informace k technickým parametrům nebo ceně automobilka nesdělila. Pravděpodobně se bude pyšnit údaji, které má standardní model Chiron Pur Sport - ten nabízí legendární osmilitrový motor W16 s výkonem 1500 koní a 1600 N.m točivého momentu.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme