Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car: Nejrychlejší kabrio světa přichází

Jakub Kraus
Diskuze (0)
Bugatti na počest nejrychlejšího vozu bez střechy oznámilo výrobu limitované edice Veyronu s ultra dlouhým názvem.

Veyron je zde s námi již od roku 2005 a vypadá to, že se do starého železa stále nechystá, nebo ho Volkswagen nechce pustit. Možná je to z důvodu navrácení nákladů vložených do vývoje, avšak ani hypersport by se dobře neprodával po dobu osmi let beze změn. A i když minulý týden dostalo Bugatti dost velkou ránu v podobě odebrání titulu nejrychlejšího produkčního vozu světa, tak si hned napravuje náladu a reputaci díky oficiálně nejrychlejšímu vozu světa bez střechy.

Na testovací trati Volkswagenu v Ehra-Lessien dokázal testovací pilot, mimochodem čínský závodník Anthony Liu, vymáčknout z Veyronu Grand Sport Vitesse rychlost 408,84 km/h. Anthony k tomuto pokusu dodal, že vůz je i při tak vysoké rychlosti neuvěřitelně komfortní a stabilní. Dokonce je prý při rychlostech nad 400 km/h stále slyšet motor a řidič není omezován větrem.

Právě pro oslavu této události Bugatti představí na šanghajském autosalonu limitovanou edici Veyronu Grand Sport Vitesse s přívlastkem World Record Car. Vyrobeno bude pouze osm kusů a to s cenou 1,99 milionu eur bez daně. Stejně jako ostatní Grand Sporty bude i World Record Car poháněn osmilitrovým šestnáctiválcem s výkonem 1200 koní a točivým momentem 1500 N.m.

Jakub Kraus
Diskuze (0)