Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick GL8: Obří MPV pro Čínu

Diskuze (1)
Třetí generace Buicku GL8 kombinuje komfort MPV a velikost luxusního sedanu.

Obří MPV jsou téměř vyhynulým druhem. Koncern General Motors postupně přestal v USA prodávat všechny modelové varianty – Chevrolet Uplander, Pontiac Montana, Buick Terraza i Saturn Relay. Výjimkou je čínský trh a tamní model GL8.

Tamní divize GM se připravuje na zahájené prodeje třetí generace. Model GL8 využívá techniku výše jmenovaných modelů, design a provedení ale odpovídá požadavkům čínských zákazníků. V prvních dvou generacích se zde prodalo za deset let celkem 330 tisíc kusů.

Novinka má ovšem vyšší ambice než její předchůdci. Je sériovou podobou Buick Business Concept. Ve srovnání s designovou studií došlo jen k umírnění některých křivek a zjednodušení techniky (například přidání bočního B sloupku). GM hovoří o designu inspirovaném jachtami, snaze o plastické tvary tvořící 360° celek a propojení západních a východních designových filozofií.

Délka karoserie je 5256 mm, šířka 1878 mm a výška 1800 mm. Navzdory gigantickým vnějším rozměrům a rozvoru 3088 mm je interiér pouze šestimístný, a to proto, aby měli cestující dostatek prostoru.

Výbava je bohatá, zahrnuje kožené čalounění, elektrické otevírání bočních posuvných a zadních dveří, panoramatickou střechu, DVD přehrávač a další. Motory jsou na výběr dva: čtyřválcový 2,4 Ecotec a šestiválcový přímovstřikový 3,0 V6 SIDI (výkony neudány), vždy se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Ceny pro čínský trh začínají od 288.000 RMB, což je v přepočtu asi 820 tisíc korun.

Diskuze (1)
30. 11. 2010 13:03
7míst
ve třetí řadě jsou 3 hlavové opěrky, takže to bude sedmimístný interiér 2+2+3 :-)