Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac ATS: Model 2013 na Nürburgringu (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Cadillac zveřejnil oficiální video z testování chystaného modelu ATS na Nürburgringu.

Cadillac chystá příští rok uvést na trh model střední třídy ATS, který má konkurovat BMW řady 3, Mercedesu-Benz třídy C a Audi A4. Americká automobilka nyní zveřejňuje video z části testování nového vozu, které probíhalo na Nürburgringu.

ATS je Cadillacem považován za velice důležitý model. Vedení říká, že oproti konkurentům má být zábavnější, zákazníky má oslovit i svým designem.

Na rozdíl od chystané vlajkové lodi XTS (nástupce modelu DTS) dostane ATS klasické uspořádání, tedy motor vpředu podélně a pohon zadních kol. Za příplatek však bude dostupný i pohon všech kol.

Pod kapotou má podle posledních informací pracovat přeplňovaný dvoulitr, jeho výkon se bude pohybovat mezi 201 a 209 kW. Motor má vzniknout přepracováním čtyřválce 2,5 Ecotek z Chevroletu Malibu.

Výroba Cadillaku ATS byla již dříve potvrzena do závodu Lansing Grand River v Michiganu (investice 190 mil. USD), kde již vznikají větší modely řady CTS. Aby se ATS stal plnohodnotným hráčem na trhu, dostane tři karosářské verze: sedan, kupé a kombi. Termín uvedení na trh je přelom roku 2012 a 2013.

David Bureš
Diskuze (0)