Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac chce postavit konkurenta BMW1, Audi A3 a Volva C30

Libor Zezulka
Diskuze (41)
Cadillac zvažuje možnost postavit malý model s pohonem zadních kol, který by nejen na evropském trhu konkuroval BMW 1, Audi A3 či Volvu C30.

General Motors má nyní hlavní starost. Snížit obrovskou ztrátu a dostat se v následujících několika letech zpět do černých čísel (zatím se mu to daří). To ale neznamená, že nehledá nové tržní příležitosti. Zdroje blízké Cadillacu prozradily americkému Autoweeku, že automobilka zvažuje možnost postavit malý model (menší než BLS) s pohonem zadních kol, který by na evropském trhu konkuroval BMW 1, Audi A3 či Volvu C30.

Nový vůz je zatím ve fázi úvah, Cadillac momentálně zkoumá tržní potenciál konkurenta prémiových hatchbacků nižší střední třídy. Pokud se General Motors rozhodne malý Cadillac postavit, není ani jisté, že se skutečně dočká pohonu všech kol. V Paříži Bob Lutz z General Motors tuto možnost nepotvrdil ani nevyloučil. Pouze řekl, že automobilka o pohonu zadních kol uvažuje, ale zatím není nic rozhodnuto.

Libor Zezulka
Diskuze (41)
29. 10. 2006 19:35
Re: No nevim
Bohužel jsem našel jen statistiky, kde je Toyota a Lexus dohromady. Ale Lady se na německým trhu prodalo za leden až září 1006 ks... Nemá někdo tušení, kolik bylo za tu dobu u Němců Lexů?? Jinak bylo to myšleno samozřejmě jako nadsázka, ale když se to u tolika pisatelů chytlo, tak by mě fakt zajímal ten poměr prodejů :-)
29. 10. 2006 19:27
Re: No nevim
To, že je starší, ještě neznamená, že by to lidi kupovali. Podívej třeba na Škodovku - ta má taky pořádný kus historie za sebou a jak dlouho musela na západě bojovat, než jí zákazníci začali brát trošku vážně... Stojím si za tím, co jsem napsal - aby se Cadillac uchytil, musel by na tom pár let až desetiletí makat, jinak si ani neťukne!
29. 10. 2006 19:24
Re: Nechte nebohohýho Bárta, má pravdu.
Hmmm, to se to kritizuje... anonymně... a co že vlastně mělo být na mém příspěvku kravina? P.S.: To srovnání prodeje Lexů s Ladou byla literární nadsázka, pro ty, co nepochopili... ;-)
Avatar - Ricardo
28. 10. 2006 10:26
Re: Z čí je to hlavy?
Lidi se vkusem budou kupovat US Lambo? Možná tak brunejský sultán do své sbírky kuriozit ;-)
Avatar - Ricardo
27. 10. 2006 19:28
Re: Z čí je to hlavy?
Ty US ceny jsou bez daně ([odkaz] úplně dole)