Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac Eldorado z roku 1967 upravený studenty

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Veřejná škola v Ypsilanti ve státě Michigan nabízí studentům technický program nazvaný Regional Career Technical Center (RCTC), jehož součástí je i obor automechanik.

Každý rok se studenti z tohoto oboru pouští do úpravy starého automobilu, který škola většinou dostane jako sponzorský dar. V letošním roce do školní dílny zamířil Cadillac Eldorado z roku 1967, který škole věnoval Christopher Scott Norman.

Téměř třicet studentů pod vedením učitele Billa Burnetta se pustilo do přestavby čtyřicet let starého kupé, která jim zabrala 77 dní. Na Cadillacu si procvičili všechny své dovednosti, opravili pomačkané plechy karoserie, vůz dostal nový lak a v interiéru je nové čalounění. Pracovalo se i na mechanických částech vozu, ale nedošlo na žádné úpravy týkající se zvyšování výkonu motoru.

Na březnové výstavě upravených automobilů Autorama konané v Detroitu, byl Cadillac Eldorado studentů z Ypsilanti oceněn třetím místem v kategorii High School Custom. V současnosti je automobil na prodej a studenti chtějí z peněz, které za něj dostanou financovat svůj další projekt.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
29. 5. 2007 08:25
Re: americká síla
Na studentov a doslova za par dni je to naozaj super. Isteze profesional by na tom nasiel spustu chyb, ale pri detailnych pohladoch je jasne, ze ta uroven je lepsia ako u mnohych amaterskych renovatorov. A tie deti sa este len ucia. Podla mna velmi dobry start do praxe. Viem si docela dobre predstavit, ze by nieco take mohlo fungovat aj u nas. Buduci automechanici by v ramci vyucovania napriklad z 2-3 starych aut, pripadne vrakov mohli vyrobit funkcne auto, exponat, napriklad tiez veterana zo 60-70tych rokov.