Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carroza Presidento: Bude tohle limuzína pro polského prezidenta?

Michal Fokt
Diskuze (8)
Prezidenti USA nebo Ruska mají vcelku jasně dáno, čím budou jezdit. Ale co hlava státu bez domácí automobilové značky?

Bývá pravidlem, že politická elita využívá ke své dopravě vozy domácí značky a pokud takové nemá nebo nemají potřebný model, či status, skončí to s největší pravděpodobností u BMW nebo Mercedesu, popřípadě Audi. Tyto značky mají pro tyto účely speciální programy, umožňující auta dodat za opravdu směšné peníze.

Třeba polský prezident využívá sedmičkové BMW, což přivedlo na nápad tamního studenta designu Daniela Plateka, jenž navrhl supermoderní, až futuristickou limuzínu Carozza Presidento, která by byla k dispozici právě prezidentovi, popřípadě dalším vrcholným státním úředníkům.

Ostrý design přídě a zádě s úzkými světlomety trošku kontrastuje s hladkou siluetou s obřím rozvorem, zajímavým detailem jsou v masce nenápadně umístěné stroboskopy.

Jedná se samozřejmě o čistou fantazii, Polsko není Rusko, aby stavělo vlastní prezidentský speciál ve snaze vyrovnat se USA, nehledě na to, že by podobně futuristický design nejspíš nebyl úplně kompatibilní s vkusem lidí, jimž by měl být určen. Ale je sympatické vidět, že by někteří Poláci rádi viděli hlavu státu jezdit v automobilu domácího původu. A mimochodem - prezidentskou kolonu by v představách Plateka doplňovaly ještě crossovery Guardia, připomínající trošku Lamborghini Urus. Má to moc pěkně vymyšlené, to se musí nechat.

Což mě přivádí na myšlenku - jak to vlastně aktuálně vypadá s avizovanými plány na oživení osobáků značky Tatra?

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - Londonbridge
17. 2. 2017 14:52
Re: Co k tomu říct ?
Do Poloneza s nim ten mu Poliaci nebudu zavidiet ...za zlotuvku si nechaju koleno prevrtat...
16. 2. 2017 15:35
Re: Co k tomu říct ?
... já su odolné na takové šokové terapie. :-!
15. 2. 2017 21:17
Co k tomu říct ?
Polský student a počítač. A hurá s tím skvostem na Auto.cz. A ve finále do toho ještě zatáhnout zcela bezdůvodně chudáka Tatru.

Bravo. :yes:
Avatar - maxi!
15. 2. 2017 19:15
Re: Nj
no ved aj Zeman bude mat medveda!
ale Kodiaq! :-!
Avatar - Barry Lyndon
15. 2. 2017 18:28
Re: Tatra
Něco na způsob T77a na podvozku Tesly S by mohl být zajímavý počin. Cx si představuji hluboko pod 0,20 (ideálně cca 0,15). Ovšem vypadat by to měl úplně jinak - ideálně jako T77a přilétnuvší z roku 2050 :-)