Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česká firma nabízí zajímavou chatu na kolech. Umí být energeticky soběstačná

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Česká společnost představuje interesantní přívěs, který má ambici posloužit jako plnohodnotná chata na kolech.

Na ocelové platformě se dvěma nápravami stojící "domek" podle výrobce, společnosti Rolling Homes, představuje plnohodnotnou dřevostavbu postavenou okolo hliníkové konstrukce a s hliníkovou střechou. Délka chatky na kolech činí 6,5 metru, šířka 2,5 metru a výška 4 metry.

Mobilní domek slibuje kompletní vybavení zahrnující postel, koupelnu, kuchyňku, gauč i stolek. Výrobce také zdůrazňuje, že se při produkci nepoužívají žádné chemické látky, které by v budoucnu mohly být pro přírodu nebezpečné. Izolace je tvořena ovčí vlnou.

„Záleží nám na tom, aby byla chata hlavně odolná vůči povětrnostním podmínkám a například škůdcům, jelikož je sestaven hlavně ze dřeva,” říká jeden z majitelů společnosti Rolling Homes Jakub Kolmistr.

K dispozici jsou různá provedení. Základní, které počítá s přípojkou na vodu a elektřinu (stačí jedna 230V) a s vyřešenými odpady, stojí 1.450.000 Kč bez DPH. Verze offgrid pak dokáže být soběstačná, nabízí solární panely, chemickou, kompostovací či spalovací toaletu, 200litrové nádrže na pitnou a odpadní vodu a k mání je třeba i čistička vody. V případě této varianty cena začíná na 1.700.000 bez DPH. Výrobce ovšem umí dodat také provedení bez kol nebo řešení v podobě hausbótu. A k dispozici jsou i různě poskládané "výbavy".

Video se připravuje ...

Výhodou chaty na kolech je samozřejmě možnost domek dovézt na vybrané místo a v případě potřeby ho zase odvézt pryč. Firma zdůrazňuje, že postačí osobní vozidlo, nejlépe větší SUV, protože celá chata na přívěsu se vejde do 3,5 tuny.

A výrobce láká také na to, že v případě bydlení na kolech nemusíte tolik řešit byrokracii. Mobilní domek nemá číslo popisné, potřebuje však registrační značku a STK.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
19. 5. 2022 07:45
dřív
jsme tomu říkali maringotka
Avatar - caliban
19. 5. 2022 07:31
....
Tohle jste si měli schovat na 1.dubna.