Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česká firma připravila speciální šlapací auto pro 1000 mil československých. Jediný kus jde do dražby

Stanislav Švarc
Diskuze (4)

Český výrobce stylových šlapacích autíček připravil zajímavou novinku - speciální model, který se bude dražit v rámci doprovodného programu závodu 1000 mil československých.

Soutěž historických vozidel se letos uskuteční ve dnech 11. až 14. srpna. Jeho součástí bude i dražba, do níž zamíří také jedinečná verze šlapací Škody Felicia od firmy Czech Pedal Car. Vůz nese přídomek Monte Carlo 01.

Autíčko s červeným provedením karoserie vychází ze standardního modelu, dostalo ovšem navíc světelnou rampu, specifické polepy, dvoutónový klakson nebo černé čalounění interiéru s červeným prošíváním. V této podobě vznikne jen tento jediný exemplář.

Výtěžek z dražby modelu pak poputuje nadaci Kapka naděje.

Český výrobce šlapacích vozítek s retro designem (zatím jsou v nabídce autíčka inspirovaná tvary Škody Felicia a 1000 MB, ve vývoji je Tatra 603) kromě toho ve spolupráci s pořadateli závodu připravil také vlastní soutěž. Jmenuje se 100 metrů bratislavských a určen je pro děti z mateřských škol v městské části Bratislava-Staré Mesto.

Firma kvůli závodu postavila dvanáct autíček, do nichž usednou vybraní malí piloti z jednotlivých školek, kteří si to mezi sebou rozdají v klání na 100 metrů. Vítěz pak pro svou školku získá šlapací autíčko a pro svou rodinu víkendové zapůjčení Škody Enyaq iV.

Závod 1000 mil československých se původně jel v letech 1933 až 1935 pod záštitou prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, obnoven byl krátce v 70. letech a pravidelně se jako závod historických vozidel jezdí od roku 2015. Trasa vede z Prahy do Bratislavy a zpět.

Stanislav Švarc
Diskuze (4)

Doporučujeme

9. 6. 2021 21:04
Re: Chudáci děti....
Štandard je lacnejší, ale ani 20 litrov nie je žiadna ľudovka. Inak máš pravdu, za tú cenu už sa dá kúpiť elektrokolo.
Mne je divné, že to ponúkajú ako výhru do škôlky, aj keď to nie je hračka. Známa to škôlky chcela nakúpiť, ale okrem ceny ju zarazilo aj to, že to podľa výrobcu nie je hračka, ale zberateľský model a dieťaťu to môžeš dať len na vlastné riziko. Čiže to asi nemá CE. A ako som si všimol, nemá to ani logo Škoda, ani meno, takže to vlastne nie je ani zberateľský model. V tomto kontexte mi požadovaná cena príde ako nehorázna. A ak skutočne CE nemajú a nie je to hračka schválená pre deti, potom aj celá akcia s reklamou nebudú celkom kóšer.
9. 6. 2021 20:57
Re: Chudáci děti....
Hlavně za 27 000 Kč by to mohlo mít i motor.
9. 6. 2021 20:43
Re: Chudáci děti....
Autíčka sú to pekné, len majú pár háčikov, ktoré dojem kazia.
9. 6. 2021 20:37
Chudáci děti....
.... už vidím ten teror, jak ti malí piloti budou muset denně doma až do půlky srpna trénovat na tříkolkách a rotopedech aby vyhráli a tatínek měl na víkend půjčeného Enyaqa iV. :-)