Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

České autobazary založily asociaci, chtějí prosadit etiku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Největší prodejci ojetých vozů se k iniciativě zatím nepřipojili.

Tuzemské autobazary založily asociaci, která by měla zavést etiku do prodeje ojetých aut. Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů ČR má 55 členů, v Česku je přitom kolem 1200 autobazarů. Vyplývá to z údajů asociace a ČTK.

Členy asociace jsou spíše menší prodejci. Největší autobazary AAA Auto a Auto Esa se k ní dosud nepřipojily. Asociace chce klást důraz na serióznost, kvalitu a poctivost nabízených služeb svých členů. "Podmínky v tomto oboru podnikání byly a jsou dost nespoutané, leckterý autobazarník si svůj plácek s ojetinami pořád plete s divokým Západem," uvedl Petr Přikryl z asociace.

Kvalitu obchodu s ojetinami se v minulosti snažilo zvýšit několik iniciativ. Například stránky Zkontrolujsiauto.cz nebo Veciautomobilove.cz hodnotí kvalitu služeb jednotlivých autobazarů. Podle společnosti Cebia mají až dvě pětiny ojetých aut nabízených na českém trhu pozměněné identifikátory nebo stočený tachometr.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
2. 11. 2012 15:29
AAA auto
Nedivím se, že se nechtějí přidat do asociace. Před lety nám prodali Favorita, u kterého inzerovali na několika serverech i přímo na ceduli na čelním skle auta "čerstvou" technickou prohlídku a nás nenapadlo se podívat na SPZ, jaké datum je vyražené na nálepkách. Velký TP jsme obdrželi až dodatečně poštou. Teprve po zaplacení vyšlo najevo, že TP je už dva měsíce propadlá. Auto neprošlo, protože mělo silně poškozenou přední nápravu a mechanik nám sdělil, že může kdykoli upadnout kolo. Bazar nám odmítl vrátit peníze a kolik stála oprava nápravy a vyvaření celého spodku, o tom raději ani nemluvím.
5. 3. 2012 13:37
:D
Zlodej krici: "Chytte zlodeje!"
5. 3. 2012 11:45
Re: Fotka k článku
V Auto Esa, která tu iniciativu zatím neberou za pro ně aktuální...
Avatar - gld
5. 3. 2012 11:05
Fotka k článku
Už zalovte v archíve a dajte nabudúce článku o bazároch iné foto. Kto má 10. krát po sebe pozerať na rovnaké foto "pat a mat kupujú ochcáfku v tédéíčku" :-!