Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Český úpravce vydoloval z dvojkové Octavie RS přes 380 koní. Podívejte se, jak jede

Jan Zajíc
Diskuze (21)

Jako nová měla druhá generace Škody Octavia RS s benzinovým motorem výkon 147 kW. Dnes vám ukážeme kousek, který nabízí mnohem víc.

Jde totiž o vůz (ve verzi po faceliftu), který si vzal do parády český úpravce Autowerks. Nebylo to však poprvé, škodovka už kdysi dostala balíček úprav APR Stage 2.

Video se připravuje ...

Majitel se však rozhodl jít ještě dál, a tak se pod kapotu nastěhovalo větší turbodmychadlo a tvrdší ventilové pružiny. Došlo také na úpravu řídící jednotky. Výsledkem je nárůst výkonu z 212 kW (sériové provedení mělo 147 kW) na 284 kW a nejvyššího točivého momentu z 436 N.m (v sérii 280 N.m) na 498 N.m.

Auto samozřejmě dostalo i další modifikace, například nový výfuk, sportovní sání, nový intercooler kit, jiné vedení od turba k mezichladiči či úpravu převodovky DSG. Pracovalo se také na podvozku, škodovka má sportovní pružiny, tužší stabilizátory, tvrdší silentbloky přední nápravy a výkonnější brzdy - přední pocházejí z Volkswagenu Golf GTI Clubsport S, zadní jsou ze Seatu Leon Cupra R.

Úpravce současně zveřejnil video, v němž ukazuje, jak upravené "ereso" jede. Soustředí se přitom na zrychlení z 100 km/h na 200 km/h. A pohled je to zajímavý, všimněte si, že oktávka i v takových rychlostech bojuje s trakcí. Částečně je to způsobeno zimním obutím, ale nepomáhá ani absence samosvoru.

V Autowerks už zvládli akceleraci také změřit, takže vězte, že tahle postarší škodovka zvládne akcelerovat ze stovky na dvoustovku za 10,07 sekundy. Slušné, že?

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - skopikk
5. 2. 2020 12:56
Tož jede to...
Ten skok asi z 60 km/hod na 100 km/hod :-O :-) to snad zmáklo ve vteřině. Do 130 km/hod.slušné. No ale potom to bylo nějaké mdlé, tam by to chtělo ještě navýšit výkon! ;-)
5. 2. 2020 12:19
Re: Tak
Jasně, courák, běžný vlak a rychlík. :D
Avatar - lamal
5. 2. 2020 11:21
Re: no...
jj suhlas
Avatar - Alf1k
5. 2. 2020 11:05
Re: Převodovka...
Posledních pár dní je to tu o úspěchu Tesly a jen tak odboku přihazujou články jako je tento. Vždycky nakouknu, je tolik nových aut na testovačku, kolik stojí u dealerů poslední dobu na projetí o kterých by jsme mohli debatovat a budem tu číst články pro pubertální závodníky, konec tady 👎🏼 Radši napíšeme bulvár pro ovečky, než se mrknout po káře na test.
Avatar - wakantanka
5. 2. 2020 10:53
Re: no...
No neviem či ten samosvor by bol spásou, jasne pomohol by do určitej miery, ale k výsledku som viacmenej skeptický. Proste mne to príde, že priveľa výkonu na jednu nápravu aj to relatívne jednoduchú, žiadne Revo-knuckle či niečo alá Type-R. Proste z môjho pohľadu celé zle a ako nižšie píše pája, tak nerozumiem načo sa to tu vôbec objavilo.