Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cestování za jídlem: Plzeňsko – K pivu v Plzni fish and chips!

Centrum stavitelského dědictví Plasy
Cibuláda od Jitky Červenkové
Cibuláda od Jitky Červenkové
Poctivá porce pivovarského lehce pikantní gulášku se šesti přišla v Nečtinách na 148 korun
31 Fotogalerie
Diskuze (0)

Zní to skoro jako svatokrádež. V Plzni s tradicí prazdroje, jeho pivovarské restaurace Na Spilce, proslulých podniků, jako U Salzmannů a dalších, velmi úspěšně funguje Pivstro. Na výběr je zde mimo prazdroje i řada „přivandrovalých“ piv. Nejoblíbenějším jídlem je tu britská specialita!

Tentokrát jsme se zcela programově vyhnuli tradičním a známým plzeňským pivnicím. Pivstro s konceptem párování skvělého jídla s různými pivními styly sídlí v historickém centru, takže motoristům doporučujeme vyhledat parkovací dům Rychtářka (10 Kč/h, o víkendech 5 Kč/h) a přibližně 500 m do Pivstra dojít pěšky. Každých 14 dní tu chystají menu dle sezonních surovin, ale mají tři „trvalky“. „Na naše Fish n‘ Chips se lidé sjíždějí z dalekého okolí“, říká provozní Pivstra David Tobrman.

„Top trojku jídel doplňuje ještě Pivstro burger, který je připraven z kvalitního irského hovězího chuck rollu. Bulky si sami denně pečeme. Trojku doplňuje burrito s trhaným kuřecím masem.“ Na čepu a v lednicích najdete téměř sedmdesáti piv různých stylů, typů a chutí. Standardně je na čepu naraženo osm druhů piv, kde převažují tuzemské minipivovary. Vyberete si také ze tří druhů domácích limonád, které se připravují vždy ze sezonního ovoce, nabízejí kvalitní vína i destiláty.

Tento článek je součástí balíčku AUTO+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Začít diskuzi