Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete úplně nový McLaren F1? Kupte si tento, ještě je zabalený a nejetý!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Pokud se jen trochu zajímáte o sběratelství automobilových modelů, pak víte, že jejich cenu vždy vedle samotného stavu zvyšuje i původní balení. V případě skutečných vozů to bude podobné. Minimálně v tomto případě.

McLaren F1, mistrovské dílo konstruktéra Gordona Murraye a designéra Petera Stevense vznikl v letech 1992 až 1998 v počtu pouhých 106 exemplářů, z nichž byl čtyřiašedesát určeno pro běžný silniční provoz.

Britský supersport je díky svým jízdním výkonům i designu od svého zrodu jedním z nejvýjimečnějších automobilů, s nimiž lze legálně vyjet na silnice. Řada jeho majitelů si je této skutečnosti vědoma a svůj F1 si naplno užívá. Důkazem může být exemplář, který byl prodán v roce 2015 s nájezdem 66.000 km. Původním majitelem byl herec Rowan Atkinson.

Řada majitelů ovšem úzkostlivě dbá na to, aby jejich McLarenu F1 nepřibývaly najeté kilometry příliš rychle. Tím nejšetrnějším ze všech je ovšem nejmenovaný majitel vozu s číslem šasi 60.

Díky tomu jej nyní britská společnost Tom Hartley Jnr může nabízet k prodeji ve stavu, v němž tento vůz opustil mateřský podnik v roce 1997. Dvacet let starý supersport má najeto jen 148 mil, což je 238,2 km a tuto vzdálenost ujel během testování před předáním majiteli a při pravidelných servisních prohlídkách.

Kupé s karoserií žluté barvy se vedle minimálního nájezdu od svých třiašedesáti silničních sourozenců odlišuje i původní pěnovou fólií kryjící palubní desku i sedadla, zabalenými koberečky a rovněž skutečností, že nebyl nikdy přihlášen k provozu.

Budoucí majitel tak vlastně s dvacetiletým zpožděním získá zcela nový McLaren F1 a spolu s ním i řadu atraktivních doplňků od zakázkového výfukového systému ve stylu F1 LM a volantu F1 GTR přes kompletní sadu nářadí se skříňkou až po sadu originálních zavazadel a hodinky TAG Heur.

Cena tohoto výjimečného exempláře McLarenu F1 zveřejněna nebyla, ale očekává se, že se bude po přepočtu pohybovat kolem 440 milionů Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Woombat
18. 10. 2017 22:46
Re: Nový majitel
Proč by nešel přihlásit? Vůz musí splňovat normy které platily v době jeho výroby. (Vzniku) To byste nemohl přihlásit skoro žádnou ojetinu.
Avatar - speedfred
18. 10. 2017 11:31
Mac F1
je pre mňa asi to TOP medzi autami,a ostane mi navždy na stene ako plagát aj keď medzi tým už išli ostatné dolu.
Neskutočne dynamické parametre s vcelku "obyčajným" motorom.