Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete vyhrát klasický i nejnovější Ford Mustang Bullitt? Zahrajte si o ně!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Atraktivní cenou v loterii Dream Giveaway, jejíž výtěžek je určen pro charitativní organizace, je nádherný pár vozů značky Ford. Oba spojuje příslušnost k modelové řadě Mustang, jméno Bullitt a odstín laku karoserie.

Dream Giveaway prostřednictvím loterií, v nichž jsou hlavními cenami v drtivé většině přitažlivé automobily, podporuje řadu charitativních organizací. V současnosti lze vyhrát mimo jiné Jeep Wrangler v úpravě Bruiser Conversions, elektromobil Tesla Model S P100D nebo čtyřkolku Polaris RZR.

Mezi nejlákavější výhry bezpochyby patří pár kupé Ford Mustang v nezaměnitelném odstínu Dark Highland Green. První z této dvojice je nádhernou intepretací vozu, v němž se Steve McQueen v roli hlavního hrdiny v detektivce Bullitt, uváděné u nás jako Bullittův případ, proháněl po San Franciscu a jeho okolí, zatímco ten druhý je zástupcem nového modelu Mustang Bullitt, jehož premiéra se odehrála v polovině ledna letošního roku na autosalonu v Detroitu.

Základem vozu, jenž svým vzhledem odpovídá slavné filmové hvězdě je Ford Mustang modelového roku 1968. Kupé se splývavou zádí svému vzoru vedle provedení karoserie a odstínu jejího laku odpovídá i použitými koly a řadou dalších detailů.

Původnímu filmovému vozu se tento exemplář přibližuje i pod kapotou, kde má uložen atmosférický vidlicový osmiválec Ford 390 o objemu 6,39 l. Ten zde spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou. Pro zlepšení jízdního komfortu i ovladatelnosti se ovšem může pochlubit klimatizací nebo stavitelnými tlumiči.

Druhý Ford Mustang Bullitt v loterii je tedy zástupcem aktuálního vydání tohoto modelu a má pod kapotou motor 5.0 V8, vylepšený o otevřené sání, 87mm škrticí klapky a řídicí jednotku z modelu Shelby Mustang GT350. Ke specifickým detailům tohoto vozu patří 19palcová kola z lehké slitiny v klasickém designu Torq Thrust, červené brzdiče Brembo a imitace víčka nádrže s emblémem Bullitt.

V interiéru se může pochlubit plně digitálním přístrojovým štítem, tvořeným LCD displejem o úhlopříčce 12 palců. Barva švů na sedadlech, středové konzoli a palubní desce odráží odstín laku karoserie. Pro loterii Dream Giveaway připravený vůz navíc dostal sportovní pružiny, které snižují jeho světlou výšku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - chetoos
10. 10. 2018 19:13
Mustang
Moc hezký Mustang. A kdo vyhraje, dostane slečnu k autu? >:D