Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Agile Crossport: Malý dobrodruh pro Jižní Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kompaktní hatchback Chevrolet Agile se představuje v atraktivním provedení Crossport.

Na autosalonu v Sao Paulu, probíhajícím od 27. října do 7. listopadu, má na stánku značky Chevrolet premiéru nové provedení kompaktního hatchbacku Agile s označením Crossport.

Jak je v Jižní Americe zvykem, jedná se o kombinaci malého silničního auta, zvýšeného podvozku a černých ochranných plastů.

Prozatím se jedná o prototyp, který předvádí možnosti individualizace modelu Agile. Karoserie pětidveřového hatchbacku dostala zářivý oranžový lak, který kontrastuje s černými lemy blatníků, ochrannými plasty na předním i zadním nárazníku a prazích.

K vzhledu dospělého SUV přispívají černá šestipaprsková kola spolu se světlou výškou zvýšenou o 100 mm. Další úpravy exteriéru Chevroletu představuje střešní nosič, polepy na bocích a dvojice koncovek výfukového systému.

Interiér Agile Crossport předvádí kombinaci šedé, černé a oranžové barvy na palubní desce, výplních dveří i čalounění sedadel. Výbava je oproti výchozímu sériovému modelu rozšířena o automatickou klimatizaci a audiosystém s přehrávačem CD i MP3, vstupem USB a rozhraním Bluetooth.

Standardní Chevrolet Agile je vyráběn v Argentině pro jihoamerické trhy a jeho premiéra se odehrála v loňském roce. Kompaktní pětidveřový hatchback poháněný zážehovým čtyřválcem Flex-Fuel o objemu 1,4 litru s výkonem 98 kW vychází z konceptu GPiX představeného v roce 2008.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)