Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro 2013: Paket 1LE míří mezi SS a ZL1

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Chevrolet rozšiřuje nabídku modelu Camaro o nové provedení 1LE, které má být sportovnější než verze SS.

Chevrolet si pro model Camaro připravil novou verzi s označením 1LE. Za ním se ve skutečnosti ukrývá paket určený pro Camaro SS. Stejně označený paket nabízel Chevrolet pro Camaro již v roce 1988 a nyní jej uvádí jako novinku pro modelový rok 2013.

Automobilka tímto krokem vyplňuje mezeru, která byla mezi atmosferickým SS a přeplňovaným ZL1. Zároveň má nyní Chevrolet kompletní řadu přímých konkurentů pro Mustang. Ta začíná u šestiválce a pokračuje přes osmiválcový SS stojící proti Mustangu GT, nový 1LE namířený proti verzi Boss 302 až k ZL1, které je odpovědí na Shelby GT500.

Camaro 1LE má oproti verzi SS upraven podvozek, který je vybaven silnějšími stabilizátory (27 mm vpředu, 28 mm vzadu), zesílenými poloosami a dvojitými tlumiči na zadní nápravě. Z modelu ZL1 jsou převzata ložiska kol, uložení tlumičů, rozpěra předních tlumičů a 20palcová kola obutá do pneumatik Goodyear Eagle Supercar G:2 o rozměrech 285/35 ZR20.

Manuální šestistupňová převodovka Tremec TR6060-MM6 má kratší dráhy řazení než standardní Temec TR6060-M10, je vybavena dodatečným chladičem oleje a její stálý převod má hodnotu 3,91.

Atmosférický vidlicový osmiválec LS3 o objemu 6,2 litru je beze změn a stejně jako v modelu SS i u 1LE poskytuje výkon 318 kW (432 k) a točivý moment 569 Nm. Jedinou úpravou je palivové čerpadlo z modelu ZL1 a připlatit si lze za výfukový systém s dvoustupňovým zvukem.

Kromě úprav podvozku a nové převodovky obsahuje paket 1LE i změny na exteriéru Camara, které představují spoilery pod předním nárazníkem a na víku zavazadlového prostoru, zvyšující aerodynamický přítlak na obě nápravy. Vzpomínkou na staré časy je kapota motoru lakovaná matnou černou barvou. V interiéru upoutá nový volant se zploštělou spodní části a kratší řadicí páka. Oba tyto prvky jsou obšity mikroplyšem.

Kromě uvedení paketu 1LE se Camaro pro modelový rok 2013 dočká i několika dalších drobných úprav. Mezi ty patří například do všech verzí standardně montované rádio Chevrolet MyLink s barevným dotykovým displejem, které může doplnit za příplatek dodávaná navigace MyLink.

Další novinky představuje standardně montovaný asistent rozjezdu do kopce pro všechny verze s manuální převodovkou, které nově dostanou řadicí páku z modelu ZL1. Pro interiér je připraveno nové kožené čalounění Mojave a bezrámové vnitřní zpětné zrcátko. Paletu laků karoserie rozšiřuje nový modrý metalický lak a v nabídce litých kol se objevují nové 18 a 20 palcové disky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
18. 7. 2012 22:33
parada
;-)