Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro v úpravě Yenko/SC může nabídnout více než 1000 koní výkonu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chevrolet Camaro se po zákroku specialistů společnosti Specialty Vehicle Engineering může proměnit v Yenko/SC Camaro, které ohromuje svou vizáží i výkony.

Společnost Specialty Vehicle Engineering má na svém kontě řadu úprav osobních automobilů, SUV i pick-upů zastupujících koncern General Motors. Mezi její nejparádnější kousky patří samozřejmě sportovní modely Camaro a Corvette.

Pro své nejvýkonnější a nejexkluzivnější kreace používá společnost Specialty Vehicle Engineering označení Yenko/SC. Tyto automobily pak svým jménem, vzhledem i výkony navazují na úpravy vozů značky Chevrolet, které měl na přelomu šedesátých a sedmdesátých let dvacátého století na svědomí v Americe populární závodník Don Yenko.

Yenko/SC Camaro připravené pro modelový rok 2019 ve dvou stupních úprav je toho ukázkovým příkladem. V přídích těchto vozů bude uložen nově postavený a kompresorem přeplňovaný osmiválec LT1 o objemu 6,8 litru s hliníkovým blokem motoru, řadou kovaných komponentů a hlavami válců opracovanými CNC.

První z této dvojice v podobě Yenko/SC Stage I Camaro se díky svému motoru pyšní nejvyšším výkonem 622 kW (846 k), zatímco druhé provedení pojmenované Yenko/SC Stage II Camaro má nabízet výkon 745 kW (1012 k) a točivý moment 1185 N.m.

Extrémním výkonům pohonných jednotek mají odpovídat použité šestistupňové manuální i automatické převodovky a rovněž i úpravy provedené na podvozku a brzdovém systému. Kontakt s asfaltem mají na starostí 20palcová kola Torque-Thrust obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport 4S.

Původní úpravy vozů značky Chevrolet, pod nimiž byl podepsán Don Yenko, má Camaro připomínat i svým vzhledem. Tomu odpovídá provedení nových aerodynamických prvků na karoserii spolu s pruhy a logy sYc (Yenko Super Car) i Yenko/SC na karoserii i v interiéru.

Pro modelový rok 2019 má vzniknout pouze pětadvacet exemplářů od každé ze zmíněných Yenko/SC Camaro. Zákazníci si vedle výkonu motoru mohou vybírat i z jedenácti základních barevných provedení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)