Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Spin: Lodgy na brazilský způsob

David Bureš
Diskuze (7)
Levné MPV od Chevroletu je určeno pro asijské a jihoamerické trhy.

Zhruba půl roku po premiéře Chevroletu Cobalt byl představen model Spin, kompaktní MPV odvozené od tohoto levného sedanu. Spin je vyráběn v brazilské továrně General Motors v São Paulu, v Brazílii byl vůz také navržen.

O designu auta Chevrolet prohlašuje, že se bude zákazníkům líbit na všech trzích, kde se Spin bude prodávat. Rozvor náprav je totožný s Cobaltem – dlouhý je 2.620 mm.

Přídi dominuje typická rozdělená maska, na celé karoserii se najdou mnohé prvky podobné těm z Cobaltu. Také vnitřek je povědomý – z levného sedanu pochází například panel kombinující analogové a digitální přístroje, volant nebo výdechy ventilace.

MPV je nabízeno v pětimístné a sedmimístné verzi. V případě sedmimístné konfigurace zavazadelník pojme 162 litrů zavazadel, v případě pětimístné pak 710 litrů. Pokud jsou obě dvě zadní řady sedadel sklopeny, vejde se do Spinu až 1.668 litrů bagáže.

Motor bude v nabídce jeden – čtyřválec 1,8 Econo.Flex, který může spalovat benzin nebo etanol. V případě natankování benzinu agregát nabízí 79 kW při 6200 min-1 a 161 Nm při 3200 min-1, v případě natankování etanolu pak 81 kW a 168 Nm. Jednotka může být kombinována s pětistupňovým manuálem, nebo příplatkovým šestistupňovým automatem.

O jízdních vlastnostech auta Chevrolet tvrdí, že je Spin komfortní a navzdory vyššímu těžišti stabilní.

V Brazílii bude Spin dostupný ve dvou provedeních. Základní verze LT disponuje klimatizací, posilovačem řízení, duálními airbagy, elektrickým stahováním oken, výškově nastavitelným sedadlem řidiče a 15palcovými ocelovými koly. Za příplatek je rádio s CD/MP3 přehrávačem, palubní počítač, tempomat nebo hliníková kola.

LTZ oproti základní variantě přidává třetí řadu sedadel, střešní ližiny, palubní počítač nebo parkovací senzory.

David Bureš
Diskuze (7)
2. 7. 2012 21:07
Re: Sranda
AKurát tie lacné plasty majú nejaký tvar a farebnosť - a o to ide. Aj lacné sa dá spraviť pekné a zaujímavé.
2. 7. 2012 19:12
Re: hmmm
vidím to podobně ;-)
Avatar - rohYpnol
2. 7. 2012 12:03
Re: hmmm
Lodgy se tímto stala designovou stylovkou. Jak je vše relativní :-O
Avatar - PeterLuk
2. 7. 2012 09:55
Re: Sranda
Podľa mňa je predok v pohode, interiér vyzerá dobre, až na to, že už z obrázkov vidieť lacné plasty. Ale zadok je :no:
2. 7. 2012 09:54
Sranda
Zvonku teda nič moc, ale sranda je, že aj tá lacná palubka vyzerá lepšie ako tá v Rapide.