Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chris Harris prodává neobvyklé auto. Zbavuje se netovární BMW E34 M5 v kombíku

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Známý britský motoristický novinář a moderátor pořadu Top Gear Chris Harris se zbavuje jednoho z mnoha svých aut. A docela zajímavého.

Harris totiž prodává "netovární" BMW M5 Touring generace E34. Netovární proto, že nejde o auto, které by v této podobě vyrobila německá automobilka.

M5 v provedení kombi sice v generaci E34 existovala, podle dostupných informací však vzniklo jen 891 exemplářů, přičemž všechny měly levostranné řízení.

Jednu originální M5 ostatně Harris také vlastnil, nebyl to ale šťastný vztah - bavorák prý byl nespolehlivý, náklady na provoz vysoké a navíc v něm měl moderátor nehodu. Přesto když nakonec M5 prodával, řekl si, že se k tomuto autu ještě vrátí.

Udělal to nakonec tak, že před dvěma lety koupil jakousi variaci na téma M5 Touring. Konkrétně jde o BMW, které začínalo jako 525i SE, později ale dostalo 3,6litrový šestiválec s pětistupňovou manuální převodovkou z E34 M5. Sice nejde o stejný motor, jaký poháněl originální M5 Touring, ta měla už novější 3,8litrovou jednotku, ale "emková" šestka to je.

Zajímavý je také podvozek: je sice nižší než u továrního Touringu, ale současně měkčí a pohodlnější. Kabina pak dostala sedadla z M5, ale výbava není zrovna bohatá, chybí klimatizace nebo rádio.

Neoriginální BMW M5 Touring se prodává formou internetové aukce. Draží se bez rezervy.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

6. 7. 2021 10:41
Klima
Klima to má, sice jen "sporák", ale má. Celkem pěkný auto.