Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chystá VW litrové auto už do Frankfurtu?

Diskuze (1)
Frankfurtský autosalon je už za dveřmi a my s jistotou známe jedinou novinku VW – malý up!. Možná se ale připravuje i superúsporný hybrid.

Deník The Financial Times přinesl zprávu o tom, že Volkswagen připravuje premiéru úsporného jednomístného auta. Už v polovině září by se měl podle listu představit nový počin VW v oblasti aut s extrémně nízkou spotřebou.

Koncepce je jasná – jediný pasažér potřebuje výrazně méně prostoru. Karoserie tedy může být menší, lehčí a k pohonu takového auta postačí slabší motor. Výsledkem je značná úspora paliva, potažmo dnes tolik sledovaných emisí CO2.

Audi pro změnu chystá studii dvoumístného elektromobilu Urban Concept e-tron.

Úsporný Volkswagen by prý mohl využívat stejnou platformu (resp. monokok z karbonových vláken) a v případě elektrické verze i totožný elektromotor. Pravděpodobně se současně jedná o další vývojovou fázi prototypu XL1, který se představil letos v lednu v Kataru.

Diskuze (1)
23. 8. 2011 10:55
1 místný
Nejsem si jistej jestli bude jen 1 místný. Tipnul bych si spíš 2 (3) místný. Něco ve stylu vyobrazenýho prototypu. Každopádně jim fandím. S tím se člověk moc často k pumpě nepodívá. :-)