Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čím letos vyrazí Santa Claus za dětmi? Rudolfem! Od BMW...

David Bureš
Diskuze (20)
K Santa Clausovi dlouhá léta patří Rudolf, sob s červeným nosem. Na letošní rozdávání dárků ale podle BMW vyrazí s trochu jiným Rudolfem...

Video se připravuje ...

Vánoční čas automobilky v posledních letech stále častěji využívají k netradiční propagaci svých děl. Ostatně americká postava Santa Clause k tomu tak nějak pomáhá, vždyť v dnešní době přece nemá smysl, aby létal se sobím spřežením, když lze nahradit rychlým automobilem.

Myslí si to také u BMW, jehož oddělení zaměřené na historické vozy zveřejnilo tohle milé vánoční video. V něm se Santa Claus rozhoduje, jakým vozem vyrazí letos nadělovat dárky, a to pomocí losování. Vánoční bingo nakonec vybere „Rudolfa,“ neboli BMW M1 v krásném červeném laku, odkazujícím na barvu nosu stejnojmenného soba. To Santa ocení svým pověstným smíchem Ho, ho Ho!

I zbývající vozy přitom stojí za to. Soba „Kometu“ představuje Mini 1275 GT Longman, „Tanečníka“ Mini Cooper S Monte Carlo, „Hroma“ BMW 2002 Turbo, „Bleska“ BMW 3.0 CSL, „Poskakujícího“ BMW M3 (E30) a „Elegána“ BMW M3 (E46). Zbývající dva sobové (Amor a Lišák) už ve videu vyobrazení nejsou.

Krátce připomeňme, že jména sobů v Santovo spřežení (v angličtině Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Dunder a Blixem) vycházejí z básně Návštěva Svatého Mikuláše z roku 1823. Devátý sob, Rudolf přibyl až v roce 1939, díky příběhu Rudolf, Rudonosý sob z pera Roberta Lewise Maye. Rudolfa díky jeho svítícímu nosu Santa postaví do čela spřežení, protože díky němu vidí v mlze. Santa tak díky němu zvládne dojet k dětem i v ošklivém počasí.

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - wakantanka
24. 12. 2017 19:03
Re: Vánoční přání s zamyšlení
:-) Stastne a vesele aj tebe. :-) PS: co tak pouzit mensi valec alebo tu vibracnu dosku motorovu?
Avatar - white label
24. 12. 2017 16:34
Re: Koho
Nutí tě tady snad někdo k něčemu?
24. 12. 2017 16:29
Re: Koho
S řepou jako ty nemá smysl diskutovat.
Avatar - white label
24. 12. 2017 15:25
Re: Koho
Tak to ti toho moc nezbylo, co třeba Hruška, nebo nějaká večerka, pokud teda zrovna není vietnamská.
Avatar - white label
24. 12. 2017 15:23
Re: Koho
A je tam snad někde napsáno, že se to máš (za domácí úkol) naučit?