Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínské Hongqi představuje kompaktní prémiový sedan H5, připomíná vlajkovou loď

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Automobilka Hongqi představila novou generaci kompaktního sedanu H5, který nově působí jako zmenšenina vlajkové lodi H9.

Čínská prémiová značka Hongqi, spadající do státem vlastněné automobilové skupiny FAW Group, se pochlubila prvními snímky nové generace modelu H5, jehož premiéra je naplánována na pekingský autosalon. Ten odstartuje zhruba za měsíc, přesto již nyní víme, že nová generace H5 vsadí na styl vlajkové lodi H9.

Video se připravuje ...

Designéři se tak zcela odklonili od původní designové koncepce, na které stavěla minulá generace. Namísto toho působí nový kompaktní sedan H5 skutečně jako zmenšená verze vlajkové lodi H9, která je ve výrobě od roku 2020.

Největší podoba je patrná především na přídi, která vsadila na robustní chromovanou mřížku chladiče s vertikálním žebrováním. Středem masky pak prochází červený pruh, který je protažen až na kapotu. Jde přitom o jeden z charakteristických prvků značky Hongqi, jejíž název v překladu znamená „rudá vlajka“.

Na výraznou masku navazují světlomety s LED technologií, které zřejmě sází na dělený design. To, co vypadá jako tradiční světlomety, je zřejmě jen sekce s komplexními LED moduly tvořícími specifický světelný podpis. Hlavní světlomety by pak měly být o kousek níž, ve výrazných vybráních po stranách předního nárazníku. LED-pásky jsou však osvětleny i boky masky chladiče.

Při pohledu z profilu je model H5 elegantním sedanem, který může zaujmout například řadou chromovaných doplňků nebo vertikálním rudým pruhem za předními podběhy, který opět navazuje na jméno značky.

Záď je oproti minulé generaci modelu H5 opět kompletně přepracovaná a opět se snaží přiblížit modelu H9. Nechybí tak specifické svítilny s LED grafikou, které jsou propojeny napříč víkem zavazadelníku. Ani vzadu se pak nešetřilo s chromovanými dekory.

Na veřejnost už se navíc dostala i fotografie interiéru, který opět přináší radikální změny. Nechybí velký digitální přístrojový štít, uprostřed palubní desky je vertikálně umístěn velký digitální přístrojový štít. Na snímku také vidíme kompaktní volič převodovky, pár klasických ovládacích tlačítek, tříramenný volant s (pravděpodobně) kapacitními tlačítky a slušně působící čalounění.

Podle zákulisních informací, které přinesli kolegové z Car News China, by mohl být nový sedan H5 osazen 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcem a plug-in hybridním pohonným ústrojím kombinujícím 1,5litrový přeplňovaný spalovací motor s elektromotorem.

Oficiální premiéra sedan Hongqi H5 se očekává během pekingského autosalonu, tedy již příští měsíc. Na trhu by pak měla nová generace modelu H5 konkurovat modelům Mercedes-Benz třídy E, Audi A6 nebo BMW řady 5.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

16. 3. 2022 07:21
Re: Pane Máro
Neblbni, v Číně je to povinnost a vrchol blaha mít k rudý knížce rudou vlajku :-[] :-[] :-[]
Avatar - 3_diamanty
15. 3. 2022 19:41
Re: Pane Máro
Dnes uz je v podstate kazdy premiant... mazda honda pezo honki kongi... divny to svet ... uz len cakam kedy "nepremia" uplne zanikne...
Avatar - wakantanka
15. 3. 2022 18:57
Pane Máro
a čím pak by tenhle výtvor asi tak konkuroval D3 ? Tím, že je to sedan, velikostí tabletu, značkou?