Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroen Alien C2 VTR: Když Vám připadá Modena nudná...

Libor Zezulka
Diskuze (30)
Francouzská automobilka se pochlubila extrémní úpravou svého malého modelu, provedenou firmou SQ Plus, specialistou na Hi-Fi

Posílit nevalnou image druhé nejmenší výrobní řady, či na frankfurtském autosalonu zamaskovat skromný počet velkých novinek - to budou pravděpodobně dva nejdůležitější motivy vzniku originálního show-car. Šest měsíců práce, celkem 15 780 wattů hudebního výkonu, vyvíjených 20 reproduktory, 8 subwoofery a 11 zesilovači značky Alpine (stačily by ozvučit středně velkou diskotéku) a zásadní úpravy vnějšku i interiéru - to jsou nejzajímavější atributy patrně nejbláznivějšího Citroenu všech dob.

Samotný seznam úprav stojí za pozornost: Dvacetipalcová chromovaná kola se vešla do rozšířených blatníků Cituning, dva laděné výfuky Powerflow vyúsťují v předním nárazníku a o pérování se starají vzduchové vaky Mr Chilli; na svém místě dokonce nezůstalo ani plnící hrdlo palivové nádrže. Ještě zajímavější jsou ovšem interiérové změny - počet míst k sezení byl redukován o 3, takže řidič, sedící na kosmicky tvarované sedačce v podélné ose vozu, se stává pravým a jediným pánem auta, které ovládá kniplem a tlačítky. Odpadla totiž i středová konzole s řadící pákou, palubní deska v klasickém slova smyslu a vlastně vše, co jsme zvyklí vídat v méně výstředních vozidlech. V zorném poli pilotově se tak ocitají tři velké monitory, kromě nezbytných provozních údajů přenášející i obraz tří kamer, nahrazujících zpětná zrcátka, a přirozeně především parametry audiosoustavy. Kromě toho interiér, vyvedený ve stylu vnitřku kosmické lodi, napadané vetřelčí kolonií; nechybí dokonce ani stylizovaná chodba, vyzdobená organickými ornamenty á la Alien - nachází se v místech, kde mívají obyčejná auta zadní sedadla a zavazadlový prostor a její podlahu zdobí řada výkonných zesilovačů. Přirozeně nechybí reproduktory všude, kam se člověk podívá.

Vetřelcovský Citroen zůstane unikátem už kvůli své ceně; šedostříbrný objekt totiž přišel na neméně, než kulatých 108.000 Ł, tedy cca 159.000 €, případně 4,7 milionu Kč (11x tolik, co běžný C2 VTR). Jen lak vyšel na 15.000 Ł a audioaparatura na další dvacetdva tisíce Ł. Ano, za stejné peníze je k mání nová Modena, ovšem za jejím volantem budete působit ve srovnání s Alienem tak všedně...

Libor Zezulka
Diskuze (30)
28. 8. 2005 22:07
Re: INVENCE, DESIGN, NAPADITOST- TO JE CITROEN !
Ten leader je příjemnej, mile mě přeceňuješ... teď se mi ale třesou prsty ;-) Hele, psát o autech můžem pod autama. Tohle tady to je jeden velkej modrej výkřik, kterej mi tedy neřekl nic... akorát, že jsem si vybavil Vaskezovou ze dvojky, a geniální první díl. :yes: P.S. Variant tě okouzlí... jako jarní vánek na víčkách ;-) :yes:
28. 8. 2005 18:50
ALIEN V KŘEČI
Napsat se dá jen jedno - nic.