Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën dnes nemá jediné kombi, pořádný kufr by mu přitom náramně slušel. Posuďte sami

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Pamatujete si někdejší a ikonické velkoprostorové vozy z Francie? Dnes jsou jen milou automobilovou vzpomínkou… a obdobné to začíná být s kombíky. Vize šikovného grafika přitom ukazuje, že takové auto by se v nabídce Citroënu rozhodně neztratilo.

Kultovní MPV Renault Espace se proměnilo v sedmimístné SUV, povedený velkoprostorový Citroën (Grand) C4 SpaceTourer skončil bez nástupce. Prostorných rodinných aut je dnes nejen u francouzských automobilek jako šafránu. Alternativu představují zosobněné dodávky (Berlingo a spol.), které však Stellantis v našich končinách prodává už jen s elektrickým pohonem.

Alternativou pro početnější rodiny či vášnivé chataře by mohl být pořádný kombík. I těch však v posledních letech na úkor SUV a crossoverů ubývá. Obzvlášť pohled do nabídky Citroënu vás může šokovat, v modelové paletě byste totiž nenašli ani jeden!

Video se připravuje ...

Značka se vydala neotřelým designovým směrem a dnes nabízí křížence typu C4 či C5 X. To jsou auta, která jsou trochu crossovery, trochu fastbacky, trochu kupé… zkrátka od všeho něco. Zejména současná „čtyřka“ by si ale praktičtější provedení s batůžkem zasloužila. A vize nezávislého grafika ukazuje, že ani po vzhledové stránce by se model za takové provedení nemusel stydět!

Možnou podobu Citroënu C4 kombi připravil náš kolega Honza Lušovský, a jak sám dodává, jde jen a pouze o jeho vlastní fantazii. Neexistují totiž žádné indicie k tomu, že by Francouzi na podobném projektu skutečně pracovali. Coby předloha virtuálního díla posloužil model C4 X, tedy ten s výraznějším oplastováním a vyšší světlostí. Co říkáte, nestálo by takové auto za zvážení?

Chybí vám v současné nabídce Citroënu kombík?
  • Rozhodně ano!
    80%
  • Je mi to jedno
    9,6%
  • Stačilo by Berlingo s motorem
    10,4%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 240 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

13. 4. 2023 21:37
Přitom byly doby, kdy...
...Citroěn kombíky uměl: GS Break, BX Break, ZX Break, C5 kombi, Xantia Break, Xsara kombi.... :-(
13. 4. 2023 09:29
C5X
Modelu C5X si nikdo v redakci nevšiml?
Avatar - Zumion
13. 4. 2023 08:48
Re: Citroen
Stejně většina lidí, kteří mají kombi, vozí 90 % jen vzduch. Na stěhování jsou jiná auta. Jinde ve světě to chápou...
13. 4. 2023 08:24
Re: Citroen
Proč by je taky vyráběli? Na převoz objemného nákladu existuje jiná kategorie aut.
13. 4. 2023 08:22
Fakt ne
Karoserie kombi je ta nejnevzhlednější. To ví víc jak 90 % populace na planetě, jen část Čechů ne.