Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS3 Racing Cabrio se bude vyrábět, vznikne 200 ks

David Bureš
Diskuze (0)
Francouzský hot-hatch dostane bratříčka s plátěnou střechou. Jeho produkce však bude výrazně omezena.

Citroën DS3 Cabrio Racing, který v podobě konceptu debutoval na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu, má blízko k sériové výrobě. Tvrdí to britský magazín Autocar s odvoláním na nejmenovaného představitele francouzské značky.

Počet vyrobených automobilů však bude omezen, vzniknout má maximálně 200 exemplářů DS3 Racing s plátěnou stahovací střechou. Vedení automobilky nyní na základě prodejů a tržních podílů zvažuje, kolik kusů tohoto auta bude putovat do té které země.

Produkce je omezena i u uzavřené verze. Citroën původně chtěl vyrobit 1.000 exemplářů DS3 Racing, zájem zákazníků ale znamená, že vyrobeno bude více kusů. Zdroj z automobilky Autocaru přiznal, že Citroën byl velkým zájmem o tento hot-hatch překvapen.

DS3 Cabrio Racing bude vycházet z představeného konceptu. Některé detaily se ale patrně do sériové výroby nedostanou, řeč je hlavně o luxusní celokožené dětské sedačce.

Pod kapotou se objeví přeplňovaný čtyřválec 1.6 THP, který používá hatchback i koncept. Zážehová jednotka disponuje výkonem 152 kW a točivým momentem 275 N.m. Jelikož je Cabrio jen o 25 kilogramů těžší než výchozí hatchback, je patrné, že se parametry obou aut tolik lišit nebudou.

Citroën se konceptem pochlubí i na frankfurtském autosalonu, kde bude lákat další zájemce o tento vůz. Pokud sériová výroba dostane zelenou, začne se DS3 Cabrio Racing prodávat na začátku příštího roku.

I s ohledem na omezený počet vyrobených kusů bude auto dražší než hatchback, který na českém trhu stojí 788.900 korun. Britský časopis hovoří o částce okolo 30.000 liber, tedy 900.000 Kč.

David Bureš
Diskuze (0)