Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Clio Renaultsport Concept: na vrchol bez šestiválce

Libor Zezulka
Diskuze (51)
Druhá studie z menu Renaultu pro frankfurtský autosalon se jmenuje Clio Renaultsport Concept a ukazuje podobu vrcholného modelu řady Clio.

Nedávno Renault zarmoutil mnohé příznivce značky prohlášením, že ukončí výrobu hot hatche Clio V6, aniž představí přímého nástupce. Nyní si mohou sportovně založení milovníci značky Renault oddechnout. Ve Frankfurtu se francouzský výrobce pochlubí studií Clio Renaultsport Concept, jež ukazuje podobu vrcholného a nejsportovnějšího modelu nové řady Clio.

Přestože pod kapotou konceptu bije „pouze“ čtyřválcové srdce 2.0 16V s výkonem okolo 140 kW, vypadá Clio Sport jako skutečný dravec. Aby ne, když se designéři inspirovali ve světě Formule 1, kde Renault opravdu válí. Úspěch v F1 připomíná zejména mohutný zadní difuzor, ale také vnější zpětná zrcátka s originálním designem a výrazné vdechy a výdechy vzduchu. Studie stojí na 18palcových kolech.

V interiéru se odehrály tradiční sportovní orgie spočívající v instalaci originálních kožených sportovních sedaček, chromovaných pedálů a mnoha dalších chromovaných a kožených prvků. Prodej nového Renaultu Clio Sport odstartuje v první polovině příštího roku s cenou mezi 420 000 – 450 000 Kč.

Libor Zezulka
Diskuze (51)
10. 8. 2005 21:48
Re: ROZPUSŤTE COPY
10. 8. 2005 21:48
Re: ROZPUSŤTE COPY
10. 8. 2005 21:33
Re: ROZPUSŤTE COPY
... pozor na volant...
10. 8. 2005 21:32
ROZPUSŤTE COPY
jo, kluci z klubu, rozpusťte copy. Protože tohle je evropská potence v tom nejpřitažlivějším kimonu jaký jste v poslední době viděli. Vím, je těžké být zčistajasna vystaven dokonalosti... nedostává se slov, co? Tak to se zase jednou RENAULT rozmáchl. Chválili jsme tu nedávno nastupující generaci, a zírám na to, na co mě chtěj lapit... To je přesně to auto "na který sice nemáš, ale uděláš všechno proto, abys to změnil" P.S.