Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co chystá Honda do Ženevy?

Michal Fokt
Diskuze (10)
Nevídané množství novinek přiveze do Švýcarska značka Honda, z toho i jednu světovou premiéru.

Letos budou v Ženevě představeny dva facelifty sériových modelů. Výraznou změnou prošlo kompaktní MPV Stream, které má nyní zcela novou příď s členitějšími světlomety agresivnějším nárazníkem a poněkud „divokou“ maskou chladiče. Lehké úpravy dostala také zadní partie. V interiéru bylo zrušeno prostřední sedadlo ve druhé řadě a nahrazeno loketní opěrkou, nezměněna zůstala nabídka pohonných jednotek, přestože by u vozu této kategorie neškodil turbodiesel.

Drobnými změnami prošel také model Jazz, který bude v kombinaci s motorem 1,4 l i-DSI nabízen ve verzi Sport a vybaven šestnáctipalcovými koly a decentními spoilery. Všechny verze se nyní dodávají se zadními kotoučovými brzdami, s výjimkou základního provedení S.

Po frankfurtské výstavě se také do země hodinek podívá studie Accord Tourer SSM vybavená turbodieselem i-CTDi a Evropa také poprvé uvítá studie představené v Tokiu. Tou první je hybridní kupé Imas, které má nahradit model Insight a díky ultralehké konstrukci a extrémně zdařilé aerodynamice ještě zlepšit ohleduplnost k životnímu prostředí.

Daleko více však budou příznivci značky zvědaví na studii HSC, která je předobrazem nástupce supersportovního kupé NSX, na vlastní oči tedy budou moci spatřit japonský vůz, který zamýšlí trumfnout Porsche i Ferrari. Jakékoli informace o něm jsou přísně tajné, s výjimkou faktu, že pohon bude svěřen šestiválci. Podle našeho názoru půjde o hvězdu stánku značky, Honda však má jiný názor a „srdcem“ výstavní plochy bude studie opravdu extrémně vyladěného vozu Civic 5D, který si vzala do parády belgická sekce pro příslušenství. Tímto tahem by Honda ráda podpořila slabé prodeje tohoto pilíře modelových řad.

Honda, to vždy byl a je pojem v oblasti motorsportu a v tomto duchu se jako tradičně prezentuje i na autosalonech. Tentokrát bude k vidění závodní verze vozů Honda NSXR a S2000, které vloni závodily na čtyřiadvacetihodinovce v Nuerburgringu. K „inventáři“ stánku patří také monoposty, letos půjde, jak jinak, o speciál formule 1 týmu BAR a po odchodu Hondy ze série CART mu bude sekundovat model pro Indy.

Přestože je Ženeva automobilovou výstavou, v sekci motorsportu Hondy se budete moci seznámit s motocyklem, s nímž se Honda chystá do letošní Moto GP.

Michal Fokt
Diskuze (10)