Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co kdyby BMW X5 existovalo od roku 1952? Umělá inteligence nabízí možnou podobu

Jan Zajíc
Diskuze (12)

BMW X5 se, jako první SUV tradiční bavorské automobilky, představilo v roce 1999.

Novinka zaznamenala úspěch, takže BMW nabídku SUV modelů a crossoverů postupně výrazně rozšířila. Samotná X5 aktuálně jezdí už ve čtvrté generaci, která byla odhalena v roce 2018.

Video se připravuje ...

Co kdyby ale všechno bylo jinak a automobilka BMW model X5 představila už o několik desetiletí dříve? Tuto zvláštní otázku si položil správce instagramového profilu Automotive AI, na němž podle vlastních slov nabízí "návrhy automobilů z paralelního vesmíru, které vám přináší umělá inteligence".

V praxi to vypadá tak, že na profilu najdeme vize automobilů, vytvořené spojením různých vozů. Z poslední doby můžeme upozornit například na Rolls-Royce vycházející z Toyoty Yaris, jehož vznik byl inspirován existencí vozu Aston Martin Cygnet, což byla upravená Toyota iQ. Zajímavé jsou také třeba vize spojující modely Land Rovery se značkou Bentley.

Ale zpět k BMW X5. V tomto případě Automotive AI nabízí pohled na jakousi alternativní historii, v níž bavorská značka první X5 představila již v roce 1952 a v dalších letech pak přišla s novými generacemi. Výsledkem je několik konceptů "historických" SUV, jejichž vzhled samozřejmě reflektuje dobový designový jazyk automobilky BMW. A vypadá to fakt zajímavě.

Mimochodem, podobně tvůrce obsahu pro Automotive AI přistoupil také Mercedesu-Benz ML, v tomto případě se dokonce "vrátil" do roku 1947. I tyto vize najdete v galerii.

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

27. 10. 2022 19:25
Re: Nádhera
No ale kdybys mu nedal tu předlohu tak by na to sám /sama nepřišel
27. 10. 2022 18:56
Re: Nádhera
No práveže áno a to je na tom to fascinujúce. Proste nahráš nejaké fotky áut a umelá inteligencia vytvorí takéto kreácie. Ale ak si myslíš, že sú to len ľadviny na Range Roveri, tak asi nebude problém, aby si nám na webe našiel pôvodné fotky. :)
Prečítaj si o tom viac: http://www.theautopian.com/…ow-this-account/
27. 10. 2022 16:13
Re: Nádhera
No nevím, vzít Range Rover, naroubovat mu ledviny, to asi nevymyslela umělá inteligence:)
27. 10. 2022 13:12
Re: O mnoho lepsi
Z mého pohledu, v tomto případě, lepší nejsou. Jak po stránce jakéhosi "významu" těchto "prací" tak po stránce estetické, až po žalostné technické - grafické zpracování. Že jsou v mnoha případech disproporční je jen detail.

Kdyby se zde nerozběhla diskuze, ani bych si všechny snímky neprohlédl a ani by mě nenapadlo se k nim vyjadřovat.

Jen vata a zbytečné zaplácnutí místa. Se stále narůstajícími megaobjemy dat na internetu je těchto výtvorů stále víc. Můj názor je, že tento web ještě není tak dole, aby tohle zde mělo mít místo. A "roztomilé Honzovo kabrio" je také na hraně, spíše za ní.
27. 10. 2022 11:51
Nádhera
Pozeral som aj ostatné výtvory a je to veľmi zaujímavé, kam sa tá umelá inteligencia posunula. Klobúk dole. :yes: Tiež mi ale napadlo, že do budúcna to môže byť dosť mätúce. Keď sa kontext a zdroj týchto obrázkov stratí v nekonečnom svete internetu, raz tu možno o tom budeme čítať ako o zabudnutých konceptoch alebo málo známych modeloch.