Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znáte podivné BMW X5 od Sbarra? Jeden ze dvou kusů je k mání

Jan Zajíc
Diskuze (0)

První X5 automobilka BMW představila v roce 1999, tehdy šlo o první SUV bavorské značky. To je ale známá věc. Věděli jste však, že tento důležitý model existoval také ve zvláštní úpravě od firmy Sbarro?

Švýcarskou společnost Sbarro založil v roce 1971 designér a konstruktér italského původu Francesco Zefferino Sbarro, který sice začínal jako mechanik, ale později se dostal až k navrhování vlastních vozů.

Na ženevském autosalonu v roce 2002 firma představila vůz jménem Sbarro XX5. Šlo o zajímavě upravené BMW X5, a to se stříbrnou karoserií. Kromě tohoto exempláře vznikl ještě jeden kousek, tentokrát černý. A právě ten je nyní na prodej.

Nabízí ho švýcarský prodejce Knecht Automobile, který v inzerátu popisuje, že jde o automobil z června roku 2002 a že na odometru najdeme 140.700 ujetých kilometrů. Vůz má být v dobrém stavu, jak po estetické, tak mechanické stránce, navíc má prý po servisu.

O pohon se stará 4,4litrový zážehový osmiválec, poskytující maximální výkon 210 kW, což odpovídá sériovým parametrům. Motor spolupracuje s pětistupňovou automatickou převodovkou, je tu samozřejmě také pohon všech kol.

A v čem se Sbarro XX5 od BMW X5 E53 liší? Na první pohled zaujme přepracovaná příď s odlišným nárazníkem, částečně zahalenými ledvinkami a především jinými světlomety. Dále vidíme širší blatníky.

Video se připravuje ...

K úpravám došlo i vzadu, vyměněn byl opět nárazník, přičemž ten nový vypadá poněkud "minimalisticky". Z nárazníku pak vyloženě trčí čtyři koncovky výfuku.

Interiér se zdá být původní. Na tehdejší dobu bohatá výbava zahrnuje například kožené čalounění, vyhřívaná přední sedadla, dřevěné dekory, navigaci nebo velurové koberce.

Zvláštně vyhlížející modifikované BMW X5 od firmy Sbarro je na prodej za 49.900 švýcarských franků, což je v přepočtu asi 1,25 milionu korun...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme