Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co kdyby Škoda stvořila ultimátní hot-hatch? Vypadat by mohl takhle

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Představte si, že Škoda dostala volné ruce k vytvoření ultimátního ostrého hatchbacku, jehož schopnosti by nic neotupovalo.

Ano, je to samozřejmě pouhé snění, česká automobilka má v rámci koncernu úplně jinou úlohu, přesto existuje zajímavý návrh, který by na takové zadání mohl odpovědět.

Stojí za ním Radek Štěpán, který už před několika lety navrhl vizi jménem Škoda Vision GT.

Koncept vznikl jako školní projekt, jehož cílem bylo vytvoření závodního auta s okřídleným šípem ve znaku pro známou počítačovou hru Gran Turismo. Možná si vybavujete, že s podobnými závoďáky pro stejnou hru se občas vytasí přímo samotné automobilky, třeba Mercedes-Benz, Volkswagen nebo Hyundai.

A protože jde o virtuální svět, mohl Radek pusti uzdu fantazii.

Výsledkem je ostře řezaný dvoudveřový hatchback s výrazným bodykitem a pozoruhodně řešeným zadním křídlem. Jsou to vlastně křídla dvě, obě jsou upevněná k zadní části střechy. Hodně zajímavě vypadají A sloupky, které nespojují čelní sklo s bočními okny.

I když studie vypadá hodně agresivně, jejímu tvůrci se povedlo do designu zapracovat i některé pro Škodu charakteristické detaily, například typickou masku chladiče nebo zadní světla ve tvaru písmene C.

Radek pro vůz rovnou vymyslel také dvě barevné kombinace. První kombinuje bílou, černou a škodováckou zelenou, druhá sází na černé provedení s červenými detaily.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

14. 5. 2020 15:02
co kdyby?
a furt z nich padaj hnoje pro imbecilni rozvazece letacku na susenky a damske vlozky
14. 5. 2020 06:32
Nutkanie
Mam chut odlomit to divotvorne zadne kridlo, teda kridla :-[]
Avatar - Beefcake
13. 5. 2020 20:48
....
......
Avatar - Beefcake
13. 5. 2020 20:47
Vymente znak za lubovolny iny
A automobilku tiez a ten clanok bude mat uplne rovnaku informacnu hodnotu.
13. 5. 2020 20:44
Neumí udělat ani kabriolet
a budou chtít dělat takovýto speciál. Maximálně tak vymění lampy na předku a prodají to o 10% dráž zoufalcům ve firmách.