Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co se stane, když zvětšíte rozchod auta na 7 metrů? A obujete obří gumy?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Víte, co se stane, když zvětšíte rozchod auta na sedm metrů? Přesně tohle.

Vypadá to, že je na světě nový rekord, protože tahle stavba je určitě Chevrolet Silverado s největším rozchodem kol vůbec.

Ano, někdo se svářečkou, starším Chevroletem Silverado a pořádnou porcí smyslu pro humor se rozhodl postavit vážně bizarní vozidlo. To má nyní šířku 7 metrů, ovšem jen díky kolům na zadní nápravě.

Podivnou kreaci představil YouTube kanál WhistlinDiesel, který má videa plná starších pick-upů na venkovských farmách. Tentokrát je hrdinou Silverado, které se dočkalo nové dvojmontáže na zadní nápravě. Toto řešení se používá pro vyšší nosnost a také zlepší trakci užitkových aut.

Ovšem tady si s přidáním druhého kola nevystačili. Místo toho je k zadní nápravě přiděláno něco, co vypadá jako pneumatiky z traktoru. Ani jedna se nemá šanci vejít do zadního podběhu, i tak jsou ale na každé straně dvě. 

Poněkud překvapivě pcikupu zůstala schopnost se pohybovat. Motor Duramax diesel nějaký pár gum navíc nerozhází a auto je schopné jízdy i nadále. V blátivém terénu možná ještě lépe, než dřív.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme