Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra Ateca má dva nové motory. Jeden z nich není ani trochu sportovní

Matyáš Kunst
Diskuze (6)

Cupra Ateca na trhu začínala se silným turbobenzinem o výkonu 300 koní. Nový motor v nabídce má stádo poloviční.

SUV Ateca, historicky první model samostatné značky Cupra, rozšíří nabídku motorů a zákazníkům rovněž nabídne několik nových prvků volitelné výbavy. Automobilka se chce otevřít i méně náročným zákazníkům.

„Model Cupra Ateca byl pro značku klíčový. Založila na něm svůj růst a my se nyní soustředíme na vývoj tohoto vozu, abychom maximalizovali nabídku a naplnili potřeby našich zákazníků,“ prohlásil Kai Vogler, viceprezident pro prodej a marketing společnosti Cupra.

V konfigurátoru modelu Ateca naleznete dva nové benzinové motory, oba méně výkonné než dosavadní „dvoulitr“ s výkonem 300 koní. Zlatou střední cestou se stává jednotka 2,0 TSI o výkonu 190 koní, která je standardně doplněna o pohon všech čtyř kol 4Drive. 

Méně náročnější zákazníci se spokojí s motorem 1,5 TSI o výkonu 150 koní a pohonem předních kol. Tuto verzi ocení ti, kteří Cupru obdivují pro její nápaditý vzhled, ale nadměrnou sílu motoru nedokáží plně využít. Obě varianty jsou spárovány se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která zajišťuje plynulé řazení a optimální přenos výkonu na kola. 

Video se připravuje ...

Spolu s novými motorizacemi přichází také lehce pozměněný zadní difuzor a dvě nové prvky konfigurovatelné výbavy - zdokonalené skořepinové sedačky a nový sportovní volant s inovativním ovládáním. Mezi změny v interiéru, kterých se pravděpodobně dočkají všechny stupně výbav patří nové výplně dveří a měděné prošívání. 

Nové pohony a prvky interiérové výbavy budou k dispozici od června letošního roku.

Matyáš Kunst
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
26. 6. 2023 22:30
Re: Jeden padne
Padne Seat, to už se dávno ví.
Avatar - 3_diamanty
26. 6. 2023 10:41
Jeden padne
Bud seat alebo cupra... lebo taketo dve prelinajuce sa znacky sťa jedna znacka nedavaju zmysel.... ja dufam ze seat prezije... cupra mi chybat nebude
Avatar - rohYpnol
25. 6. 2023 16:19
Re: Svet hore nohami.
Naprosto nesouhlasím. SUV samozřejmě jako sportovní nikdy nepřevýší sportovní sedan nebo hatchback. To ale vůbec neznamená že nemůže být sportovní na poměry SUV.
O smysluplnosti sportovniho SUV se bavit nepovažuji za důležité. Protože zákazníci to evidentně chtějí. Viz třeba BMW XM jako poslední typický počin doby.
Avatar - rohYpnol
25. 6. 2023 16:14
Re: Svet hore nohami.
To nic nemění na tom že 1.5 TSI je naprosto bezcharakterní motor.
25. 6. 2023 09:04
Re: Svet hore nohami.
Mohl, ale ne v SUV. Např ve Scale 1.5TSI s manuálem funguje výtečně :yes: Stejně tak v by mohl v Ibize nebo Fabii, jenže ty jsou pouze s DSG…