Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra Leon Sportstourer od JE Design má větší výkon než Golf R. A nápadný bodykit

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Německý úpravce JE Design nabízí balíček modifikací a dílů pro Cupru Leon Sportstourer.

Společnost se zaměřila na nejvýkonnější provedení rychlého kombíku, tedy verzi VZ 2.0 TSI DSG 4WD, která nabízí pohon všech kol, maximální výkon 228 kW a nejvyšší točivý moment 400 Nm.

Video se připravuje ...

V JE Design ale provedli několik úprav a schopnosti pohonné jednotky povýšili na další úroveň: výkon nově dosahuje 272 kW, "krouťák" pak 450 Nm. Upravená Cupra Leon Sportstourer tak výkonem překonává dokonce i Volkswagen Golf R, který je aktuálně k dispozici ve dvou variantách. Základní má 235 kW, ostřejší Performance 245 kW.

Informace o vylepšení dynamiky bohužel německá firma neuvádí.

Zato se chlubí novým výfukovým systémem, přepracovaným a sníženým podvozkem (o 20 mm vpředu a 10 mm vzadu) nebo novými 19palcovými koly.

A nechybí ani designové úpravy, zahrnující především rozšiřující bodykit a sportovní doplňky, které mají mít pozitivní vliv na proudění vzduchu okolo karoserie. Jde například o nový splitter doplněný o křidélka po stranách, nápadný střešní spoiler či upravený zadní difuzor.

Kompletní bodykit úpravce prodává za 5.199 eur, což je v přepočtu asi 123 tisíc korun. Zájemci si ovšem mohou vybrat také samostatné díly, zvlášť se platí i úpravu podvozku nebo zvýšení výkonu.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme