Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster jako drsný teréňák. Pořídila si speciální paket

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Německá společnost Delta 4x4, proslulá příslušenstvím pro VW Amarok nyní nabízí off-road paket pro rumunské SUV.

 

Po montáži terénního kitu se z relativně skromného Dusteru rázem stává predátor lesních cest a polí či opuštěných lomů. Aby v těchto podmínkách auto obstálo, je součástí přestavby německé firmy Delta 4x4 kit na zvýšení světlé výšky šasi o 30 mm na 240 mm. Součástí terénní úpravy je také dodatečná ochrana spodní části karoserie v podobě hliníkového plechu tloušťky 5 mm. Nachází se pod motorem a převodovkou, které jsou při jízdě mimo zpevněné cesty nejzranitelnější.

Součástí změn, které vylepšují jízdní vlastnosti v terénu, jsou rovněž off-roadové pneumatiky BF Goodrich All-Terrain o rozměru 215/70 R16. Pokud by ani ty nestačily - v kombinaci s pohonem všech kol a možností natvrdo spojit přední a zadní nápravu (režim Lock), je k dispozici dokonce naviják. Ten je údajně řešený tak, že splňuje bezpečnostní podmínky na ochranu chodců platné v EU.

Duster v úpravě od Delta 4x4 se ovšem změnil i v dalších ohledech. Třeba dostal jiné přední mlhovky, střešní oblouky či světelnou rampu s dvojicí kulatých svítilen. A samozřejmě také odlišní lehká kola.

Terénní kit pro Duster je v tuto chvíli dostupný na německém trhu.  ceny se odvíjejí podle počtu změn a nového příslušentsví. sada výše zmíněných pneumatik tak vyjde na 1.790 eur (cca 45.000 korun), střešní oblouky stojí 798 eur (19.950 korun), přídavné svítilny vyjdou na 264 až 500 eur (6.600 až 12.500 korun) podle výkonu.

Firma Delta 4x4 má zasrtoupení také v České republice, takže lze předpokládat, že uvedené doplňky na Duster budou dostupné také u nás. Zatím však na vebových stránkách českého zastoupení uvedeny nejsou. Pokud o přestavě Dusteru uvažujete, doporučujeme se informovat přímo u českého zástupce Delty 4x4. 

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Doporučujeme