Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster: Nová reklamní kampaň Dacie – Taky závidíte? (video)

David Bureš
Diskuze (221)
Majetní řidiči prémiových aut v Německu nezvládají příznaky statusového syndromu. Provokuje je Duster.

Rumunská automobilka Dacia v Německu zahájila novou reklamní kampaň na své SUV Duster.

V Česku známou reklamu se sloganem i má kabelka je dražší nahrazuje motto příznaky statkového syndromu (v originále Status-symptome) a fiktivní záběry z průmyslových kamer ukazující majitele drahých aut, jak Duster ze závisti demolují.

Dacia si kontroverzní sérií videí dělá legraci z bohatých lidí. Ti si podle kreativců koupili mnohem dražší auto, přestože model Duster jim nabízí to samé za nižší cenu. Novou situaci však neunesou, a když vidí levnější Dacii, začnou ji demolovat.

V prvním videu stojí Duster zaparkován před golfovým klubem v obklopení dražších aut. Majitel Land Roveru Freelander II nevydrží a ze vzteku rozbije čelní okno Dusteru golfovou holí.

V druhém případě kolem Dusteru projíždí supersportovní Audi R8. Jeho řidič vystoupí a na kapotu rumunského SUV vyhodí smetí z nedalekého odpadkového koše.

Třetí snímek sleduje dámu v Porsche Cayenne, jak do boku Dusteru udělá klíčem rýhu.

Dacia však nepropaguje jen Duster, v satirizující kampani se objevuje i model Sandero. Řidička Porsche Boxster v tomto případě začne kopat do zpětného zrcátka tohoto vozu.

Kampaň doplňuje i webová stránka Status-

symptome.de. Ta představuje bohaté lidi, kteří se nedokážou smířit s tím, že je na trhu tak levné auto.

V Německu Duster s motorem 1,6 16V (77 kW) a pohonem předních kol startuje na 11.990 euro. V Česku tato motorizace stojí 259.900,- Kč.

David Bureš
Diskuze (221)
Avatar - Martin911Turbo
30. 5. 2011 19:04
Re: Ubohost největší
Co s tím má společného Renault no přeci všechno ;-)
Ano ve formuli má Renault formu, ale v osobákách je na 3 místě francouzského žebříčku ;-)
Škodovku obhajovat nebudu, ani jedno auto od Škodovky bych si dobrých 15 let zpětně nekoupil včetně současných.
VW je samozřejmě lepší standart a je to potřeba tak brát :-)
29. 5. 2011 08:13
Re: Ubohost největší
No podle všeho se jedná o reklamní kampaň německé Dáčie, nechápu, co s tím má společnýho Renault, nebo snad myslíš, že Renault vymýšlí pro německou Dačii reklamy?
Mohu vědět jak si proboha došel na to, že je Renault nejhorší francouzská automobilka? A úplně na konec jen lehké konstatování. Renault není tím, kdo si na něco hraje, na to tady máme úplně jiné experty. Lidovým vozem začínaje a Mladou boleslavi konče. Bohužel majitele těchto vozítek velmi často vyzdvihují umělě vytvořenou kvalitu a image jejich vozů... někdo nahoře to napsal velmi pěkně.... tato "reklama" (mě to nijak nezaujalo, ale kontroverzní) probudila stádoidní typy k velkému tažení proti zlé Dačii, která haní naši prémii....
28. 5. 2011 15:17
Takové *
kdo by záviděl takové na první pohled odpuzující krabici, uvnitř už i felicia vypadá líp....a věta z článku: "Ti si podle kreativců koupili mnohem dražší auto, přestože model Duster jim nabízí TO SAMÉ za nižší cenu." je velmi ZCESTNÁ, kterou musel ze své nemocné hlavy vyprodukovat opravdu jen blázen. Až mi je teď líto všech lidí kteří si koupili tento vůz.
Avatar - Andromeda
28. 5. 2011 13:51
Re: Lowkick
To byla nezbytnost a jsem rád, že tu jsou lidé, co mají velké srdce ;-) .
Báječný zbytek týdne Tobě i všem u Vás doma :yes:
Avatar - Andromeda
28. 5. 2011 13:45
Re: Lowkick
Měl jsi pravdu...