Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF dodal již 10.000 vozidel s nástavbou přímo z výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Leyland Trucks vyrobila desetitisící vozidlo značky DAF, které bylo osazeno nástavbou PACCAR z produkce mateřského podniku, a to na výrobní lince v montážním závodu ve Velké Británii.  

Společnost DAF Trucks, pod jejíž křídla Leyland Trucks patří, připomíná, že program nástaveb PACCAR, je k dispozici pro podvozky 4x2 modelových řad LF a CF. Od jeho uvedení v roce 2007 využili program tvorby nástaveb ve výrobě přední zákazníci, jako například Royal Mail.

Tento program zahrnuje skříňové nástavby, variantu Aerobody a nástavby s plachtovými boky. Vybírat je možné z širokých možností délky, výšky i šířky, osvětlení a mnoha dalších prvků. Možné jsou také specifické požadavky zákazníka, které mohou sahat až po povrchovou úpravu celého vozidla s kompletním lakováním a aplikací firemních barev.

Příjemcem desetitisícího vozidla se stal britský provozovatel Hallam Express, který si do svých služeb převzal o 12tunový DAF LF 180 s nástavbou s boční shrnovací plachtou.

Kořeny Leyland Trucks sahají až do roku 1896, kdy byla založena The Lancashire Steam Motor Company. Na základech této firmy vznikla v roce 1907 společnost Leyland Motors Limited, která přímým předchůdcem současného výrobce nákladních vozů.

V roce 1987 začíná spojení britské firmy s nizozemskou automobilkou DAF, která získala 60% podíl v Leyland Trucks. Tehdy se objevuje jméno Leyland DAF. O devět let později, v roce 1996, vstupuje na scénu skupina PACCAR. Ta získala společnost DAF, která měla tehdy finanční potíže. V roce 1998 pak PACCAR koupil i britský Leyland pro jeho zkušenosti s vývojem a výrobou lehkých a středních nákladních vozidel.

V současnosti je Leyland Trucks centrem výroby modelové řady LF pro všechny světové trhy a dále produkuje vozidla modelových řad CF a XF s pravostranným řízením pro Velkou Británii i další země, v nichž je levostranný silniční provoz.

Zdroj: DAF Trucks N.V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme