Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler Trucks Asia investuje 300 milionů eur

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, japonská dceřiná společnost koncernu Daimler, plánuje zvýšení svých prodejů na asijských a afrických trzích.

Plány japonské značky ohledně její budoucnosti v Asii a Africe byly odhaleny na letošním autosalonu v Tokiu. Daimler Trucks Asia podle nich hodlá v letech 2014 až 2018 investovat 300 milionů do prodejní sítě i výrobních závodů svých asijských značek užitkových vozidel.

Cílem je prodej zhruba 290.000 vozidel značek Fuso a BharatBenz.

Součástí investic a snahy o zvýšení produkce i prodejů je i výroba nových modelů značky Fuso spuštěná v květnu letošního roku v Indii. Právě odtud mají od roku 2014 mířit nová vozidla postupně do patnácti zemí, kterými jsou Bangladéš, Brunej, Indonésie, Keňa, Malawi, Malajsie, Mauricius, Mosambik, Zambie, Seychely, Zimbabwe, Srí Lanka, Tanzanie, Thajsko a Uganda. Následně má Fuso vstoupit i do dalších zemí.

Trhy jihovýchodní Asie mají podle zástupců Daimler Trucks Asia z dlouhodobého hlediska značný tržní potenciál. Podle externích prognóz se očekává růst ročních tržeb z prodeje užitkových vozidel v celém regionu jihovýchodní Asie o 20 až 30 procent do roku 2020. V případě afrického kontinentů se za stejné období očekává růst o pět až deset procent ročně.

V souvislosti se svými plány pro blízkou budoucnost připomněla značka Fuso na letošním autosalonu v Tokiu první generaci modelové řady Canter, jejíž uvedení na trh se odehrálo v roce 1963. Návštěvníci autosalonu se pak mohli seznámit s renovovaným zástupcem druhé generace Canteru z roku 1970. V současnosti je prakticky na celém světě nabízen Canter osmé generace a celkem bylo vyrobeno více než 3,7 milionu těchto vozidel.

Aktuální produkci značky Fuso v Tokiu zastupoval nový model FI, několik vozidel řady Canter, z nichž největší pozornost přitahoval růžový Eco Hybrid připravený speciálně pro ženy. Řadu těžkých nákladních vozidel zastupovalo Fuso Super Great a k vidění byl i luxusní autokar Aero Queen.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)