Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimleru klesl prodej o 8,6 procenta, dolů jde už čtyři měsíce

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Prodej vozů německého automobilového koncernu Daimler klesl v září meziročně o 8,6 procenta. Výrobce aut Mercedes-Benz se již čtyři měsíce v řadě potýká se slábnoucím odbytem, v září v celém světě prodal 213.669 aut.

Firma o tom informovala na svém webu. Za třetí čtvrtletí pak německá firma prodala 526.255 mercedesů, což je proti loňsku pokles o 8,2 procenta.

Údaje za první tři čtvrtletí však nejsou díky úspěšnějšímu začátku roku tak negativní, 1,715.087 prodaných vozů znamená proti loňsku pokles o 0,1 procenta. Prodej značky smart padá výrazněji, v září činil jeho meziroční pokles 15 procent, za tři čtvrtletí pak 4,2 procenta.

Automobilce způsobuje problémy přechod na nový systém testování emisí, jehož zkoušky trvaly déle, než se předpokládalo. Tím se zdržela výroba i odbyt. Daimler měl rovněž obavy, že se na jeho příjmech negativně projeví obchodní spor mezi USA a Čínou a s ním spojené zvyšování cel na dovoz automobilů.

Zářijový prodej mercedesů klesal zvláště v Evropě a Severní Americe, kde pokles překročil devět procent. Na asijském trhu se naopak prodalo o 8,1 procenta více těchto aut než loni v září.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
10. 10. 2018 05:18
je to výsledek
hloupé spolupráce s rendlikem :no: