Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dakar 2015: Martin Macík s kamionem Liaz končí!

Michal Štěpanovský
Diskuze (13)
Organizátoři 37. ročníku Rallye Dakar se rozhodli vyloučit z dalšího průběhu posádku Martin Macík ml., Miloslav Janáček a Michal Mrkva z týmu KM Racing, kteří jeli s kamionem Liaz.

Následující zpráva se nepsala snadno. Dakarská rallye je velký závod, při kterém není nouze o emoce. Bohužel 5. etapa byla pro posádku KM Racingu, která měla v letošním ročníku číslo 525, osudová. Nejdříve defekt a poté zadřený diferenciál znamenal, že Liaz nedokázal pátou etapu dojet.

KM Racing ale absolvoval ještě páteční etapu. V nejistotě a s čekání na verdikt o pokračování v soutěži. „Výsledkem stíhací jízdy je desáté místo a předjetí zhruba pětadvaceti vozů včetně továrních speciálů. Ukázali jsme, že jsme zkušený tým, který na bodování v Dakaru jednoznačně má. Děkujeme za podporu a již nyní začínáme plánovat příští ročník,“ vzkazuje pilot Martin Macík.

Jury maratonské soutěže se nakonec rozhodla, že posádka s číslem 525 s Liazem v soutěži nemůže dále pokračovat. Tým se vrátí zpět do České republiky podle plánu 19. ledna 2015.

Michal Štěpanovský
Diskuze (13)
Avatar - Kolouš
10. 1. 2015 18:17
Re: Nechapem
Na slovenském webu se o působení slovenských jezdců v kategorii kamionů určíte dočteš vic.
10. 1. 2015 18:12
Re: Nechapem
Trochu nesprávne som to napísal ale hlavne som chcel poukázať na dosť strohé informácie od motoristického webu oproti blesku. "Nedošiel" mi nepripadá ako správny výraz, kedže do cieľa evidentne došiel ale vynechal niekoľko prejazdových bodov, čím nesplnil pravidla súťaže. ;-)
10. 1. 2015 17:14
Re: Nechapem
Je to napsané správně. Fakta tam jsou. Emoce tam nepatří. Co je na tom k nepochopení? >:-[]
Avatar - APF3C
10. 1. 2015 17:08
Re: Nechapem
Co potřebuješ vysvětlit na tom, že skončil, protože nedojel etapu?
Avatar - wakantanka
10. 1. 2015 17:05
Re: Nějak jsem z článku nepochopil
presnejšie, predch. etapu dokončil, ale neprešiel všetkými prejazdnými bodmi. Odišiel mu zadný diferenciál, tak odpojili zadok ale len s predkom sa neodvážili do dún. Viamenej niečo podobné (tiež neprešiel všetkými prejazdovými bodmi) sa tuším stalo v tretej etape DeRoyovi a dostal penalizáciu a výnimku že môže pokračovať.