Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dali byste dítěti jméno po automobilce? V USA to není vzácné, nejoblíbenější je Ford

Jan Zajíc
Diskuze (0)

I když i u nás občas můžeme narazit na zvláštní křestní jméno, většinou se rodiče při pojmenování dítěte drží tradic. Ve Spojených státech je to jinak.

Možná si pamatujete, že před nějakou dobou českým internetem prolétla zpráva o novorozenci z Pardubic, kterému rodiče dali jméno Ferrari. Takže se jmenoval Ferrari Lakatoš.

V České republice je to ale spíše výjimka. Zato ve Spojených státech nejsou jména inspirující se u nějaké velké a známé společnosti zas tak neobvyklá. A mezi ně patří také automobilky. 

Podle organizace United States Social Security Administration bylo v loňském roce z této kategorie nejpopulárnějsí jméno Ford. Následovala jména Chevy a Tesla. Mimochodem, Tesla oproti roku 2017 zaznamenala pokles z 143 na 109 dětí.

Z těch 109 bylo 102 dívek a 7 chlapců. Je samozřejmě možné, že někteří rodiče zvolili Teslu kvůli slavnému vynálezci Nikolovi Teslovi, ale tušíme, že výrobce elektromobilů má v současnosti na společnost větší vliv.

Celkem prý v USA v roce 2018 dostalo jméno podle některé z automobilek více než 11.500 novorozenců. A když už tohle číslo zmiňujeme, vězte, že nezahrnuje jména jako Bentley či Lincoln - ta už jsou klasifikována samostatně jako "neautomobilová" jména.

Ale vraťme se ještě k Tesle. Mnoho lidí inspiroval také její zakladatel Elon Musk, jméno Elon loni dostalo 222 dětí.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme