Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálniční oddělení policie má nové auto. Bude to civilní superb

Diskuze (43)

Před měsícem otevřené policejní oddělení pro dálnici D11 v Jaroměři získalo novou techniku. Policisté začnou používat Škodu Superb s výkonem 280 koní v civilním provedení.

Auto je vybaveno i zařízením pro odhalování kradených vozidel, uvedla policie. Je to důležité i proto, že přes Královéhradecký kraj vede jedna z tras, po které převážejí kurýři kradené luxusní vozy ze západní Evropy do Polska.

Policie oddělení v Jaroměři otevřela s více než ročním předstihem, protože po nyní budovaném úseku dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře by se mělo začít jezdit v prosinci roku 2021. Oddělení tak zatím dohlíží hlavně nad stále rostoucím provozem na silnicích prvních tříd číslo 33 a 37 z Hradce Králové do Náchoda a Trutnova. "Policisté z dálničního oddělení jsou samozřejmě také připraveni potírat v oblasti i případnou další trestnou činnost," uvedl krajský policejní ředitel Petr Petřík.

Video se připravuje ...

Na dálničním oddělení, které sídlí v budově jaroměřského obvodního policejního oddělení, zatím slouží zhruba deset policistů a v dohledné době by jich mělo být 15. Kromě nového superbu mají k dispozici dva motocykly BMW a dvě Škody Octavia.

Policisté z jaroměřského oddělení D11 se již zapojili do různých dopravních akcí a v případě potřeby nárazově slouží i jinde v Královéhradeckém kraji. "Za poslední zhruba měsíc uložili policisté dálničního oddělení Jaroměř už více než stovku pokut v příkazním řízení," uvedl vedoucí krajské dopravní policie Petr Dušek.

Po dokončení dalších úseků dálnice D11 by mělo na dálničním oddělení Jaroměř pracovat přes 30 policistů. Měli by již sídlit v novém oddělení ve Stříteži na Trutnovsku, které by mělo být součástí staveb u budované dálnice. Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) v únoru uvedl, že až na hranice v Královci by D11 mohla být hotová do roku 2026.

Zatím dálnici na východě Čech dozorují policisté z dálničního oddělení Pravy na Pardubicku, kteří mají na starosti úsek dálnice od 49. kilometru po Hradec Králové. Na první úsek D11 z Prahy po 49. kilometr dohlížejí policisté z oddělení Poříčany na Kolínsku.

Své zázemí v Jaroměři zásadně zlepšili i hasiči, kteří v září ve městě otevřeli novou základnu za 82 milionů korun. Na nové základně hasiči v budoucnu posílí o tři lidi. Důvodem je rostoucí počet zásahů a to, že k Jaroměři brzy povede D11.

Diskuze (43)

Doporučujeme

11. 12. 2020 07:47
Re: pokuty
Zatím to tady není tak hrozný, ikdyž občas se najde nějaký mamlas.
Ale kdyby jste si třeba zjistil kolik lidí neudělá jízdy, když si třeba po letech rozšiřují řidičák o skupinu, tak by jste možná mluvil jinak. Většina těch lidí ani nedokáže udržet se do 50km/h ve městě. Při takových jízdách neprojde tak 3/4 lidí. Nedávno to zkoušeli nějaký novináři a myslím že neprošel ani jeden.
10. 12. 2020 10:47
Re: Klasický český syndrom
Zkusim ti to poupravit: Kdyz uz nemas kvalitni zamestnance, tak aspon kupujes kvalitni techniku. Co ty na to v pripade PČR?
10. 12. 2020 10:09
Re: nebylo by lepsi
Tak buď si budeme lhát do kapsy a budeme věřit že funguje nějaký školení a nebo když se dá vydělat někomu ranec za natočení srdcervoucích klipů do televize. To mi chceš jako namluvit, že to někoho ovlivní víc než když mu hrozí že přijde o prachy nebo papíry na silnici? já netvrdím že mi to vyhovuje, ale je to prostě tak. Nebo jak si představuješ fungující prevenci a ještě prosím těch 1000 příkladů, jak to vyvrací tu represi.
10. 12. 2020 10:08
Re: pokuty
Pak se nemůžeme divit té spoustě nutných asistentů, které automobilky cpou do jednotlivých vozů. Horší jeho, že tahle neřidičská, ignorantská skupina se na ně o to více spoléhá.
Přitom by stačilo tak málo, tedy věnovat se řízení opravdu tak, jak se má. A zároveň s tím přijde i dostatek ohleduplnosti k ostatním.
10. 12. 2020 10:02
Re: Skvělá zpráva,
:D Aspoň něco úsměvného na Dinarově statistice. Ta je neveselá.