Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další Ferrari LaFerrari je na prodej, stojí 123 milionů korun

Jan Mička
Diskuze (17)
Ferrari LaFerrari bylo drahé už v době příchodu a jeho cena dále poroste. Má ale už nyní hodnotu 5 milionů dolarů? Za tolik je totiž jako takřka nejeté nabízeno ke koupi.

Nejnovější vlajková loď automobilky Ferrari má obrovský úspěch. Značka omezila produkci na 499 exemplářů a pečlivě si vybírala, komu automobil prodá. Zájemce musel například vlastnit minimálně pět nově koupených vozů Ferrari, a ani to nebylo automatickou vstupenkou do automobilového ráje.

Ferrari LaFerrari stálo v době svého uvedení 1,3 milionu eur, tedy v přepočtu zhruba 35,2 milionu korun. Hodně majitelů jej bere jako investici, přičemž již v prvních minutách po koupi auto rostlo na ceně. Přestože se to automobilce nelíbí, někteří to nevydrželi a prodali LaFerrari dříve, než je vhodné. Jedno se například objevilo v nabídce německé společnosti SEMCO již loni v lednu, tedy necelý rok po představení vozu na ženevském autosalonu. Firma za něj tehdy chtěla 2,38 milionu eur (zhruba 64,5 milionu korun), a na příslušných stránkách jej stále najdete.

Přestože se snaží Ferrari proti podobným prodejům bojovat, ne vždy se to daří. Na internetu se objevilo další LaFerrari na prodej, ovšem nyní za daleko vyšší cenu. Americká společnost Naples Motorsports na svých stránkách nabízí černý exemplář s 325 ujetými kilometry za nehorázných 5 milionů dolarů (v přepočtu 123 milionů korun). Pravda, vůz je takřka netknutý a vzhledem k ujetým kilometrům je možné, že si motor nikdy nesáhnul na vrchol sil. Takovou hodnotu ale podle našeho názoru nemá. Neříkáme, že ani nikdy mít nebude, ale dnes zkrátka ještě ne.

Nepředpokládáme, že by chtěl někdo ze zájemců smlouvat o ceně. Každé LaFerrari je rarita, takže jej buď chcete, nebo nechcete. Jedná se o první model značky, jehož atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,3 litru doplňuje elektromotor. Kombinovaný výkon jenom o fous nedosahuje magické hranice tisíce koní (ale i 963 koní stačí, ne?) a hypersportu poskytuje fenomenální dynamiku. Z 0-100 km/h totiž zrychlí za méně než tři sekundy a dokáže jet rychlostí 350 km/h.

Jan Mička
Diskuze (17)
16. 7. 2015 15:47
sakra chlapci
redaktor tu názor (zrejme redakcie) odprezentoval fakt jemne a nenásilne, ak vám vadí aj toto, tak už potom čítajte radšej len správy tlačových agentúr.
16. 7. 2015 09:10
Re: Auto.cz expert na odhad cen vozů?
Dobrá práce pane Mičko, obhájil jste si to jako skutečný profík. Přesný, jasný argumenty, to je moje.
16. 7. 2015 02:10
Re: Auto.cz expert na odhad cen vozů?
"Co jeden blbej koupí, deset chytrých neprodá".
Řek bych, že právo na názor má i redaktor. A pokud to někdo za ty peníze koupí, na jejich zhodnocení si určitě bude muset pár let počkat.
16. 7. 2015 01:26
Re: Auto.cz expert na odhad cen vozů?
Nejsem expert, přes prodej Ferrari.
Ale když to vemu selským rozumem, tak 8 z 10ti nejdražších aut v aukcích je Ferrari. I v ostatních aukcích vede s přehledem Ferrari, vlastně Ferrari všechny válcuje. Pokud se prodá něco jiného jsou to ranná auta Mercedes, Bugati. Ale pokud půjdeme k současnosti tak jako investice evidentně nic jiného jak Ferrari nemá smysl. Pak je to na nabídce a poptávce. Takže proč nemůže mít La Ferrari cenu 5mil US? Když to někdo koupí tak neprohloupí. 5mil US za P1 nebo 518? Utopie.
16. 7. 2015 00:06
Re: Auto.cz expert na odhad cen vozů?
[odkaz]