Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další krásný restomod. Vzduchem chlazená 911 má karbonový kabát a skoro 400 koní

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Klient si přál auto pro svižnou jízdu na okreskách, dostal klasický sporťák s moderní technikou a bezchybným zpracováním.

Sídlí ve Spojeném království, ale pro „krajana“ postavili zakázkový restomod poprvé. Společnost Theon Design dokončila ve svých dílnách v Oxfordshireu další 911, tentokrát jako základ posloužila generace 964. Vůz byl kompletně odstrojen a dostal karbonovou kapotáž poté, co byly původní díly naskenovány v 3D a vymodelovány pro naprosto perfektní slícování. Ocelové zůstaly pouze dveře kvůli bezpečnosti, hmotnost i s náplněmi činí jen 1163 kilogramů.

Šedivý lak Slate Grey má stejný odstín, jako na 911 Steva McQueena ve slavném filmu Le Mans. Z vnějšku jej doplňuje chromový paket v teplém odstínu a také skromný výběr karbonových dílů, kola jsou v klasickém „Fuchs“ stylu. Modernizací prošel také vnitřek, který kombinuje sedadla Recaro, kožené čalounění Phantom a nově vyrobené hliníkové prvky, které nahradily původní plastové díly z 90. let. Šťastný majitel najde na palubě moderní výbavu pro pohodlné cestování – novou klimatizaci a topení, rádio v retro stylu s příjmem DAB a Bluetooth i audiosystém s šesti reproduktory a zesilovačem Focal.

Vzduchem chlazený motor o objemu 3,8 litru je nyní naladěn na 291 kW (395 koní) a 393 Nm, dostal otevřené sání a nezávislé škrticí klapky od britských specialistů Jenvey. Skvělé reakce zajistí odlehčený setrvačník, parádní zvuk je dílem keramikou ošetřeného výfuku s aktivními klapkami. Výkon jde na zadní kola skrze novou šestistupňovou převodovku Hewland a samosvorný diferenciál Wavetrac.

Odpružení TracTive ACE je nastavitelné v pěti stupních a mělo by poskytnout široké spektrum možností pro akční projížďku po okresce i pohodlnou jízdu na dálnici. Cena za tuto zakázkovou stavbu nebyla zveřejněna, částky za přestavbu ale začínají na zhruba 10,5 milionu korun – bez auta, z nějž restomod vzniká.

Video se připravuje ...

Autor: Richard Herbich

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme