Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Datsun GO-Cross Concept: I low-end může být sexy

Michal Fokt
Diskuze (4)
Budgetová značka Nissanu představuje překvapivě pohledný koncept malého crossoveru GO-Cross. Půjde do prodeje už příští rok?

Se značkou Datsun se Nissan zaměřuje na rozvojové trhy. A modelové portfolio, čítající dnes čtyři navzájem technicky spřízněné modely, tomu odpovídá. Maloobjemové motory 1,2 a 1,6 litru, pětistupňová převodovka, jednoduchý design s asijským rukopisem a minimalistické interiéry. Zdá se však, že by Datsun mohl v blízké budoucnosti "přidat". Minimálně co se stylingu týče.

Značka na Tokyo Motor Show představila studii GO-Cross, za níž by se nemusel stydět ani mateřský Nissan. Má moderní dynamické tvary, jimž nelze nic vytknout. Nemluvě o zkrášlujícím efektu LED světlometů, velkých kolech, sportovním bodykitu nebo panoramatické střeše. Rozhodně cool jsou také střešní nosiče. Je jisté, že už po odstranění zmíněného se kouzlo trošku vytratí, ale i tak zůstane bezpochyby pohledný crossover.

GO-Cross se označením hlásí k základní řadě GO, tvořené hatchbackem GO a čímsi mezi kombi a MPV, označeným GO+. Lze tedy očekávat, že k pohonu by také mohla sloužit benzinová dvanáctistovka. Datsun má v plánu v příštím roce uvést na trh nový model na platformě CMF-A aliance Renault-Nissan. Mohl by to být právě GO-Cross.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
1. 11. 2015 17:49
Re: Recyklace Qashqaie
stačí zjistit, kde se datsun prodává...
Avatar - Bubáq
1. 11. 2015 10:06
Recyklace Qashqaie
Nevím, proč je tento model prezentován jako překvapení.... Jde o zjevnou recyklaci Qashqaie první generace, pravděpodobně využívající jeho podvozkové skupiny a značnou část skeletu.
V informaci naopak chybí zásadní údaje: kde se bude vyrábět a kde prodávat. Škoda...
Avatar - Ada je zase tady
31. 10. 2015 23:59
Yeti
Yeti je o třídu výše. V designu, technice i kvalitě. :-! Nebo si chcete koupit francouzskou techniku v šikmookém kabátě?
Avatar - Jaros71
31. 10. 2015 15:27
Super
Za mne pěkný ! :yes:
Když bude dobrá cena jako třeba u Dacie , proč ne..?