Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Decentní Mansory? Poslední úprava třídy S od Mercedesu je tak akorát

Diskuze (0)

Když se řekne Mansory, většině čtenářů se vybaví mnohdy až šílené úpravy zejména luxusních vozidel. I designéři Mansory však očividně mají v případě fantazie “slabší” dny a umí přijít s něčím, co na jejich poměry působí decentně.

Na poměry Mansory jsou změny nově upraveného Mercedesu S 580 4MATIC opravdu vcelku vkusné. V exteriéru najdeme několik modifikací v karbonu - konkrétně přední výdechy, nárazník, boční lišty, zrcátka, zadní spoiler nebo zadní difuzor.

Když zůstaneme u difuzoru, jedná se o nový díl, který na standardní S 580 nenajdete. Upravená S 580 dostala čtyři nové černé koncovky výfuku s brzdovým světlem uprostřed, které svým designem připomíná brzdová světla používaná ve Formuli 1. Jak je již zvykem, Mansory si zároveň dovolilo nahradit loga Mercedesu logem vlastním.

Upravená třída S má dvaadvacetipalcová kola Y-spoke, která zmíněné úpravy příjemně doplňují. Kola jsou osazena pneumatikami Continental SportContact 6. Líbivý design vozu podporuje úpravcem snížený podvozek.

Na další úpravy podle dostupných informací nedošlo. To však určitě není na škodu. Pod kapotou tohoto vozu totiž zůstává čtyřlitrové V8 biturbo včetně 48V mild-hybridní sítě. Výsledkem je 503 koní podpořeno dalšími 20 koňmi elektrického motoru a slušných 700 Nm. Z 0 na 100 km/h tato luxusní limuzína vystřelí za 4,4 vteřiny.

Německý úpravce luxusních vozidel tunint tohoto kousku pojal spíše kosmeticky. Zatím nebyly oznámeny bližší informace ohledně ceny nebo počtu chystaných kusů. Musíme však uznat, že tato decentní úprava vlajkové lodi Mercedesu sluší.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme